Skocz do zawartości
IGNOROWANY

dokładanie pilota do centralnego w B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. sprawa dotyczy A4 AVANT B5 - 97 rok TDI. chcę dołożyć centralkę do pilota do centralnego zamka, bo niestety mam tylko otwieranie z kluczyka. mam taką centralkę z poprzedniego samochodu: http://www.elmes.pl/produkty/umb.html - działa rewelacyjnie, tylko nie mam zielonego pojęcia jak ja podpiąć. ktoś wie jak się to je? nie chce uwalić jakiegoś układu elektrycznego i cciałbym żeby wszystkie dotychczasowe fukcje działały jak należy. prosze o pomoc.

Opublikowano

Ja Ci nie doradzę, jak to podpiąć.

Ja Ci zasugeruję kontakt z gośćmi od alarmów w Tarnówku, niedaleko Kochanowskiego - Alarmy Lazarek Tarnow, 14 629 61 55. Z każdym autem do nich jeżdżę i są rewelacyjni, a dodatkowo bardzo przystępni cenowo.

Opublikowano

a ciekawe kto tobie zamontował wcześniej tą radiolinię do zastosowań obiektowych....... i jeszcze z tym zasięgiem do 100 metrów... idziesz na zakupy, pilot w kieszeni przypadkowo się naciska i auto stoi otwarte przez 2 godziny :wink: ....... zastanów się lepiej nad czymś przeznaczonym do samochodów.

Opublikowano

no powiem tak - uwaga słuszna, ale robiłem testy - od 10-13 metrów nie działała, te 100 metrów to fikcja do reklamy chyba - auto nie chciało się otwierać powyżej 15 metrów nigdy. a jest to na prawde dobra centralai sprawdza mi się od dawna. po prostu taką mam, ale nie upieram się że to super rzecz- pewnie sa lepsze. inna rzecz że wystarczy sobie środekpilota wyjąć i przełożyć do takiego z zasuwaną klapką - wtedy nie mam już żadnego kłopotu.

Opublikowano

jasne że to dobry odbiornik... ale do zastosowań obiektowych.... co do zasięgu to standardowo z 50 metrów powinny chodzić...... no i nie ma opcji przydatnych w samochodzie jak potwierdzenie światłami, ponowne zamknięcie po przypadkowym otwarciu, opcja komfort (domykanie szyb)..... no i w opcji sterowania zamkiem musiałby pracować w trybie bistabilnym co powoduje większy pobór prądu z akumulatora (ok 40 mA) poza tym dochodzi zakres temperatur pracy no i tolerancja w napięciu zasilania.

Opublikowano

no to mi tak nagadałeś że chyba jednak uderzę w coś przyzwoitego - możesz coś polecić - w sensie semsowne, nie konieczie coś HIGH END, ale już coś dobrego?

jutro poszukam cos na necie i pewnie kupię.

Opublikowano

Że się jeszcze raz wtrącę. Zagadaj najpierw z gośćmi, do których dałem Ci namiary. Ja swój alarm kupowałem u nich (mam dokładany, nie ori). Nie pamiętam ile dałem, ale nie była to żadna zawrotna kwota, a jest z opcją m in. domykania szyb. A równolegle możesz szukać w necie, z tym, że biorąc od nich będziesz wiedział gdzie robić ew. serwis gwarancyjny.

Dobra, jż się przymykam, bo wyjdzie na to, że u nich dorabiam :rotfl:

Opublikowano

kolega ma racje.. przynajmniej ominą cię kolejne problemy z montażem itp.... standardowo koszt takiego sterownika wraz z montażem to ok. 200zeta. A co do marki to wybór duży.... osobiście stosuje Proxime, AMT, albo Tytana