Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Stacyjka zapłonu - zablokowany klucz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Wczoraj miałem niemiłą przygodę, mianowicie rano odpaliłem auto dojechałem do pracy i miałem problem z wyjęciem kluczyka, poza tym kluczyk nie trzymał się w pozycji zapłonu, kontrolki gasły. Po wyjściu z pracy kluczyk wszedł odpaliłem i całe szczęście , że dojechałem do domu, znowu były problemy z wyjęciem kluczyka, jakoś się udało , ale teraz kluczyk wchodzi bardzo ciężko i nie da się go przekręcić w efekcie mam unieruchomione auto, prawdopodobnie wkład poszedł , nie orientujecie się czy da się to jakoś poskładać w całość ? czy czeka mnie wymiana wkładu i kluczyków ?

Na razie wiozłem się za demontaż stacyjki , ale utknąłem na śrubach od poduchy - ciężko je odkręcić jak się uda to zawiozę stacyjkę do elektromechanika. :mysli:

Opublikowano

Wystarczy wymienić kostkę

Opublikowano

Wystarczy wymienić kostkę

Oj to by mnie kolega pocieszył, tylko czy sama kostka coś da jeżeli kluczyk ciężko wchodzi i nie można go przekręcić ...

Opublikowano

Wpisz w szukajkę. Na forum jakoś ostatnio był podobny temat i zakończyło się, z tego co pamiętam, kostką

Opublikowano

Wpisz w szukajkę. Na forum jakoś ostatnio był podobny temat i zakończyło się, z tego co pamiętam, kostką

dzięki jacekm, faktycznie to była tylko kostka kosztowała mnie 40 zł w sieci FOTA , bo akurat to był najbliższy skład z częściami, a poduchę w końcu odkręciłem jak kumpel mi pożyczył solidne klucze.

Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia ! :hi: