Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Problem z centralnym zamkiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy od pewnego czasu zauważyłem że po zamknięciu z pilota zamku w w tylnym rogu od strony pasażera dżwiek który sygnalizuje zamknięcie słychać długo jeszcze po zamkniciu ( tak jak by gdzies powietrze uciekalo) przy ptwieraniu jest ok czyli otwieram krótki odglos i jest git. Drugi problem to czasami dziwnie zachowuje sie wskazówka paliwa jak odpalam silnik pokazuje stan nagle wskakuje na rezerwe i po chwili znowu stan aktualny, czasami również zaniża nie wskazuje prawdziwego stanu

Pozdrawiam i czekam na wasze wskazowki co może być problemem.

Opublikowano

Miałem podobny problem z centralnym zamkiem w moim EX Audi B3 :) Okazało się że przewód powietrzny idący do drzwi był lekko pęknięty, po naprawie syczenie powietrza ustało. Musiałem przy tym ściągać tapicerkę z podłogi...

A co do dziwnego zachowania się wskazówki paliwa, stawiam na czujnik poziomu paliwa który znajduję się w baku.

Tam jest taka porcelanowa płytka , i na pewno jest na niej nalot który trzeba wyczyścić. Albo co gorsza ścieżki są już tak wytarte że nie ma po prostu przepływu prądu. Przez co wskaźnik wariuje...

http://img9.imageshack.us/img9/4598/pytkaodczujnika.jpg

Pozdrawiam :hi: