Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Padł STAG 200 ? - objawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj pojawił się problem z instalacją.

Objawy:

Samochód próbuje przełączyć się na gaz. (instalacja STAG 200).

1)Przy kierownicy, na przełączniku w szybszym niż zwykle tempie miga dioda informująca o tym czy samochód jest „na LPG” czy nie..

2)Słychać charakterystyczne „cyknięcie” przy próbie przełączenia się.. na ulamek sekundy zapalają się diody informujące o poziomie LPG w zbiorniku po czym gasną.

3)Znowu b. szybko miga dioda, cyknięcie, mignięcia wszystkich diod, cyknięcie i nazat..

Po kilku takich próbach wszystkie diody gasną, instalacja nie reaguje na próby włączenia, wyłączenia.. NIC.

Sprawdzałem bezpiecznik, wejście pod interfejs, nic się nie pourywało. Wszystko wygląda prawidłowo.

Po takim zabiegu – rozłączenie, podłączenie. Instalacja powtarza kroki 1-3 i znowu przestaje reagować.

Wcześniej nie było żadnych objawów. Zaczęło się nagle. Po zgaszeniu silnika, po tankowaniu na BP.

Opublikowano

A kiedy wymieniałeś filtry, bo jak są zapchane podobnie będzie się zachowywał jak nie ma dobrego ciśnienia w układzie LPG

Opublikowano
  • Autor

W sumie.. :mysli:

A gdzie znajduje sie drugi filtr (a wlasciwie pierwszy).. Ten od fazy ciekłej ?

Opublikowano

Jeden jest przy parowniku drugi na dolocie do wtryskiwaczy.

Opublikowano
  • Autor

OK. Filtry wymienie..

Ale dlaczego instalacja się wyłącza i nie reaguje na przycisk włączający :mysli:

Dzisiaj wracałem z pracy:

1) żadna kontrolka nawet nie mignęła, nie mogłem włączyć instalacji

2) po drodze włączyła się i zaczęły się kroki 1-3, czyli włączenie, mignięcie, cyknięcie (czyli podczas jazdy lekkie szarpnięcie), i spowrotem to samo.. Po kilku razach wyłączyła się całkowicie i tak ze dwa razy..

Nie ogaraniam.. Zadzwoniłem do jednego speca.. To mi powiedział, żebym zrobił logi jak mam czym, albo podjechał .. standard :)

Opublikowano

Ta instalacja jest właśnie taka, że jak coś jest nie tak to zaraz jest ból. Pierwsze wymień filtry i zobaczysz o co kaman ale jak nie wymieniałeś długo to napewno sie zapchało i nie ma ciśnienia wtedy nie puści komp LPG pracy wtryskiwaczy gazowych.

Opublikowano
  • Autor

Dobra, tak zrobię. Dzięki - nie wiem czemu nie pomyślałem nawet o tym :kwasny:

To wyłączanie i brak reakcji mnie chyba zmylił.. Dobra, odezwę się po wymianie.

Opublikowano

ja bym jeszcze sprawdził cewki na zaworach od gazu moze ktoraś poszła z dymem

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj wieczorem się naprawilo.. :dontknow:

Ale posprawdzam jeszcze wszystko..

Znowu padło :D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

nosfer i co bylo grane u ciebie?czy wyjasnilo sie?pytam bo mam podobne objawy :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

nosfer i co bylo grane u ciebie?czy wyjasnilo sie?pytam bo mam podobne objawy :wallbash:

Grane jest cały czas to samo...

Jeszcze nie miałem kiedy pojechać do gazownika :disgust:

Instalacja jest martwa, po resecie z aku i ponownym podpięciu próbuje się załączyć, ale tylko cyknie, mignie i znowu próbuje..

Skutkuje to tym, że silnik mi przestaje równo pracować, bo gaz ciągne się stara załączyć. . . Więc jestem zmuszony wyłączyć go z palca.. A włączyć już nie mogę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A może w przewodach jest syf i gaz nie dochodzi do parownika.

Klucze płaskie, imbusowe i czyścisz przewodziki.

Tu masz podpowiedź, mi też nie leciało, trzeba było tylko przepuścić wolno trochę gazu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Od nowowego roku znowuy mam urlop do wykorzystania, więc zaraz umawiam się i jadę do mławy.

A, cieżko będzie mi przepuścić gaz, bo mi się nie załącza instalacja.. - Ale dzięki :good:[br]Dopisany: 03 Styczeń 2010, 21:00

_________________________________________________Dobra - w końcu po jak patrzę.... po 5 miesiącach jeżdzenia na PB :tongue4: udało mi się podjechać do gaziarza w Nadarzynie.

Podpieliśmy komputer - głucho - brak połączenia, nic nie reaguje.. Instalacja zupełnie martwa.

No i po kolei, złapaliśmy się za sterownik - OK

Bezpieczniki - niby OK, ale po przyjrzeniu się okazało się, że jest jakiś felerny - był wywalony, a robił zwarcie :dontknow:

Wymienił bezpiecznik - podpiął sterownik, komputer - wywaliło jakieś 14 zapisanych błędów Napięcia. (Kasuj -> Zapisz)

Wywaliło nowy błąd napięcia - do bagażnika, wymontował cewkę = zepsuta.

Montaż nowej cewki - złożeniu wszystkiego do kupy - wymiana filtra - mapa gazu OK. Poprosiłem o podniesienie temperatury załączania gazu z 30C do 40C i wyjazd.

Auto chodzi płynniej i żwawiej na gazie niż na benzynie.

Więc niedługo zabieram się za układ PB. ;)

Opublikowano

Więc niedługo zabieram się za układ PB. ;)

wkładaj AEB :bag:

i co ja treraz kórwa zrobie z tym stagiem który trzymam dla ciebie ?? :baseball:

Opublikowano
  • Autor

No chyba nie trzymałeś tej instalacji - mówiłem Ci, że jak coś to będę dzwonił :confused4:

Opublikowano

No chyba nie trzymałeś tej instalacji - mówiłem Ci, że jak coś to będę dzwonił :confused4:

mam ja , wziąłem pod uwage ze moze ci sie nie przydać ale moze wsadze ją do siebie :wink4:

musze tylko szczegóły ustalić z Nosbem :wink4:

Opublikowano

udało mi się podjechać do gaziarza w Nadarzynie

Mówisz o tym gaziarzu, co chodzi w dresie?

Opublikowano
  • Autor

Przecież On nie ma o tym pojęcia :wink4:

Całe, życie na PB doginał :)

Kilka dni temu w po drodze do Janek, zobaczyłem szyld, zadzwoniłem umówiłęm się i chyba gość jest w temacie :good:

Z Mławą nie mogłem się dogadać przez 2 miesiące :thumbdown:

Opublikowano

Przecież On nie ma o tym pojęcia :wink4:

Całe, życie na PB doginał :)

nie cale, byl epizod z LPG :naughty:

Opublikowano

Kilka dni temu w po drodze do Janek, zobaczyłem szyld

powiedz w którym miejscu albo daj mi nr tel do niego plis :decayed: