MlodyBocek Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Witam wszystkich Mam problem z komputerem pokładowym na wyswietlaczu po kilku sekundach po odpaleniu, wyswietla sie błąd ((!)) cos takiego czyli Wykrzyknik w kole i dwoma zawiasami na moje oko to cos z hamulcami ale mechanik wymienił mi wszystkie tarcze z klockami i powiedział ze nie ma tam czujników !!! wyminił czujnik od poziomu płynu hamulcowego i czujnik od temperatury wszystko spoko, Dojechałem do domu i ten sam błąd wyswietla i dalej nie działa temperatura. Pojechałem jeszcze raz Walnoł z pięsci i zgasło ale teraz znowu sie zapala. Wymienic czujnik temperatury jeszcze raz czy co mam zrobic ? Prosze o pomoc.
jacekm Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Podepnij VAG-a jeżeli masz dostęp. Zobacz sam czy nie ma czujników przy klockach. Może są ale "zaślepione, oszukane". Płynu oczywiscie masz ponad minimum ?
wegierpio Opublikowano 1 Października 2009 Opublikowano 1 Października 2009 Witam, Od kilku dni zaczęło się u mnmie dziać dokładnie to samo, i tak jak w przypadku kolegi tarcze i kloce wymianiełem niedawno - około 2 tygodnie temu. Czy mozna zdiagnozować lub odczytać kod błedu z klimatronica? pozdrawaim
MlodyBocek Opublikowano 1 Października 2009 Autor Opublikowano 1 Października 2009 Tak płynu mam ful.Dostepu nie mam ale mechanik (kolega co to robił) podłanczał kompa i mówi ze nic nie ma
wojtek26 Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 Byc moze masz załozone klocki bez czujników i stąd ten komunikat,spróbuj na próbe odpiac wtyczke od zbiorniczka z płynem hamulcowym.
MlodyBocek Opublikowano 2 Października 2009 Autor Opublikowano 2 Października 2009 Jak odepne ten czujnik to odrazu sie zapala ten znaczek A do klocków to czytałes opis ? załozone są bez czujników bo takie były mechanik powiedział ze nie ma zadnych kabli do podłączenia
endriuu Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 a akku nie masz słabeg?. u mnie pokazywało sie jak miałem słaby akku i rozrusznik wolno kręcił
MlodyBocek Opublikowano 2 Października 2009 Autor Opublikowano 2 Października 2009 Dzis naładowałem go do max podłączyłem i zapaliłem klilka sekund i to samo a pika mi 3 razy a nie 4 czy 2 i cały czas sie swieci ! a i jeszcze jak nacisne to od zebara to pokazuje mi sprawdz fluid albo chydraulik płyn... patrzy łem do płynu chydrałlicznego i tam nie ma chyba czujnika płynu mam pod korek a kreski są w połowie zbiornika moze byc za duzo ?
endriuu Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 czujnik musi byc. odsacz troche strzykawka i sprawdz.
MlodyBocek Opublikowano 2 Października 2009 Autor Opublikowano 2 Października 2009 Mechanik wszystko sprawdzał mówi normalnie zgupiał.. Tylko komputer sie zawiesił !!! podłancza kompa wszystkie błedzy juz zkasował wszystko ok da sie jakos kompa zresetowac juz odłanczał klemy na godzine
A-rek Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 panowie mam podobny problem ale mi wczoraj po wymianie termostatu zapalilo sie cos takiego co to oznacza?[br]Dopisany: 04 Październik 2009, 07:23_________________________________________________czy to ma wogole cos wspolnego z ukladem chlodzenia czy raczej cos z olejem silnikowym?
MlodyBocek Opublikowano 4 Października 2009 Autor Opublikowano 4 Października 2009 A moze być walnięty czujnik cisnienia wspomagania ? hydrauliki ? jest takie cos bo juz nie wiem gdzie ręce pchać
MlodyBocek Opublikowano 3 Listopada 2009 Autor Opublikowano 3 Listopada 2009 oki rozgrzebałem kostke i wyciagnołem pin nr.29 od płynu hamulcy/cisnienia ale dalej to swieci jak puszcze na niego + to moge spalic zegary ?
scuzz Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 Jak podasz na niego plus to na pewno cos uwalisz. Kostki z tyłu liczinka podopinane? Sprawdz czy ECU nie pływa w deszczówce, może przewody powilgotniały. Może kostka do czujnika płynu uszkodzona a nie czujnik?
ALBINEK Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 panowie mam podobny problem ale mi wczoraj po wymianie termostatu zapalilo sie cos takiego co to oznacza?[br]Dopisany: 04 Październik 2009, 07:23_________________________________________________czy to ma wogole cos wspolnego z ukladem chlodzenia czy raczej cos z olejem silnikowym? Sprawdż a w razie jego uszkodzenia wymień czujnik poziomu oleju w misce olejowej.
MlodyBocek Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 Kostki podopinane nawet je przeleciałem contakt spreiem a co to jest ECU i gdzie jest
ALBINEK Opublikowano 7 Listopada 2009 Opublikowano 7 Listopada 2009 Ecu to jest komputer w samochodzie.Masz go w podszybiu w takiej czarnej plastikowej skrzynce.Jeżeli zapchają się odpływy wody na podszybiu przez liście, przeważnie po jesieni to woda zamiast opływać z podszybia stoi tam zalewa ECU i elektronika zaczyna wariować w aucie.
MlodyBocek Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Opublikowano 8 Listopada 2009 Faktycznie jeszcze tam w tej skrzynce od strony kierowcy nie grzebałem jutro z rana sie do niej dobiore P.S. Albinek to teraz sie widzimy pod Londynem znowu mi pogrzebiez w kompie bo spalanie mi zaniza ok 10% ;( na kompie 7.3 a faktyczne 8[br]Dopisany: 07 Listopad 2009, 20:12_________________________________________________sprawdziłem kompa suhutko zdrowiutko kable prawie jak nowe wiciągłem poruszałem i nic, dalej to samo
Rekomendowane odpowiedzi