Skocz do zawartości
IGNOROWANY

lampy z kontynentu na wyspach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! zastanawiam sie czy zakupiony lampy w polsce ( lub innym kraju w ruchem prawostronnym) beda mozliwe do zalozenia w wersji brytyjskiej! Czy zmiana ustawien soczewek i odblaskow jest nie mozliwe aby nie bylo problemow z przegladami i oslepianiem innych kierowcow!? Chce zakupic reflektory od wersji po lifcie lub angel eye, mozliwe ze xenon. Bardzo prosze o rady i opinie! Pozdrawiam Jocker01

Gość spedyt
Opublikowano

Lampy z kontynentu mają inaczej ustawione oświetlanie pobocza tzn z prawej strony, jeżdżąc na takich lampach będziesz świecił angolom po oczach a sam nic nie będziesz widział

Opublikowano

@ spedyt

to wiem ze sa inaczej ustawione, ale moje pytanie dotyczy czy mozna to zmienic!

Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

@pet3r

jezeli mowisz o artykule o tym jak przystosowac angola do ruchu na kontynencie i odwrotnie to czytalem( zaklejanie tasma kawalka lampy) tylko ze to nie bardzo bedzie mialo sens w moim samochodzie! na kontynencie jestem nie czesto, wiec chyba bede misial szukac u siebie, a skoda bo z usa sa wmiare tanie! Pozdrawiam Jocker01 :a4fan:

Gość spedyt
Opublikowano

Tak jak napisał fierywolf kąta padania nie zmienisz i na przeglądzie może być porblem, jedyne wyjście jak napisałeś poszukać u siebie na wyspie

Opublikowano

ok! czyli nic z tego a szkoda :( to w jaki sposob mozna je odroznic? jakies oznaczenia na lampach? Pozdrawiam Jocker01

[ Dodano: 09-05-2007, 13:53 ]

Witam! dzis dostalem odpowiedz od kolegi ktore sprzedaje takie lampy i oto co otrzymalem od niego:D

"Hello, as long as the connector is the same for the lights, they will work. If someone from a RHD country wins them, I will switch the shields in the projectors for RHD use".

w porstych slowach napisal ze jezeli ktos z krajow z ruchem prawostronnym wygra ta lampy wowczas zmieni ustawianie oslon soczewek na RHD. dzis podjade do stacji gdzie robi sie MOT ( przeglad) i zapytam fachowcow oczywiscie poinformuje o wynikach mojego dochodzenia!Przepraszam ze niedowierzanie, ale skoro nie bardzo mozna je od siebie odroznic to mozliwe ze w oryginalnych lampach mozna to zmienic! Pracuje w fabryce bmw, moze i tam sie czegos dowiem! Pozdrawiam Jocker01 :bicz::a4fan: