Sajdeer Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 Witam, Mam problem z VW Passatem 1.8T B5 '97. Przestaje działać prędkościomierz. Najczęściej dzieje się to podczas agresywnej jazdy. Kiedy auto dłużej postoi, wszystko wraca do normy. Po podpięciu komputera wyświetla błąd 16885 Czujnik prędkości pojazdu Jak sobie z tym poradzić? Gdzie szukać czujnika lub gdzie zlokalizowany może być problem?
arek87 Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 czujnik siedzi w skrzyni biegów, nad lewą półosią. wkładany jed od góry.
tomekss Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 Witam podepnę się pod ten post ja mam podobny problem też mi nie działa prędkościomierz,podpinałem pod komputer ale nic nie wykazało.Znalazłem ten czujnik na skrzyni,okazało sie ze była rozwalona obudowa,wiec wymieniłem cały czujnik.A LICZNIK DALEJ NIE DZIAŁA czy może mi ktoś pomóc???[br]Dopisany: 11 Październik 2009, 19:19_________________________________________________I po problemie kostka na czujniku nie łączyła.
Rekomendowane odpowiedzi