Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AJM] Wymiana oleju w tiptronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mechanicy to chyba gadaja takie glupoty bo nie potrafia nic zorbic przy automacie, a jest to opinia z serwisow autoryzowanych, ktore nie maja zadnego interesu w tym zeby Twoje auto wogle przejechalo ponad 300 tys.

wiec smialo kazda smigac na jednym oleju a potem jak sie skrzynia sypnie to rozkladaja rece i mowia ze to element nie naprawialny i 15tysia sie nalezy...

Opublikowano

Czyli pełna wymiana to jakieś 7L oleju. Pytałem o olej przekładniowy i polecano mi Castrol 75W90. Co wy polecacie?

Opublikowano

Czyli pełna wymiana to jakieś 7L oleju. Pytałem o olej przekładniowy i polecali mi Castrol 75W90. Co wy polecacie?

żadnego castrola :wink4:

albo Motul albo Mobil ATF (ja na tym jeżdżę już przy drugim aucie :wink4:)

Opublikowano

majkel_majki jesteś z Bydgoszczy, polecasz jakiś zakład w kujawsko-pomorskim?

Opublikowano

wezcie z tymi olejami nie robcie zamieszania. jak ktos chce niech leje co popadnie, ale z czystym sumieniem mozna polecic tylko olej z ASO lub ESSSO ktory jest pakowany w butelki audi i vw.

ten olej na pewno spelni wszelkie normy konstrukcyjne skrzyni...

jak chcesz eksperymentowac co ssie dzieje jak sie zmiesza dwa oleje (bo jak slusznie zauwazyles nie da sie wymienic calosci) to oczywiscie zycze powodzenia !!

a warszta moge polecic w gdansku taki na 100%. autostrada to ze 45 minut drogi teraz..

Opublikowano

wezcie z tymi olejami nie robcie zamieszania. jak ktos chce niech leje co popadnie, ale z czystym sumieniem mozna polecic tylko olej z ASO lub ESSSO ktory jest pakowany w butelki audi i vw.

ten olej na pewno spelni wszelkie normy konstrukcyjne skrzyni...

jak chcesz eksperymentowac co ssie dzieje jak sie zmiesza dwa oleje (bo jak slusznie zauwazyles nie da sie wymienic calosci) to oczywiscie zycze powodzenia !!

a warszta moge polecic w gdansku taki na 100%. autostrada to ze 45 minut drogi teraz..

kolega pytał to mu uświadamiam :cool1:

ja w tiptronicu używałem tego oleju i teraz w DMXie i wiem jak mi to chodzi dlatego nie ma tu nic wyolbrzymionego :wink4:

Opublikowano

Do Thom4s: mogę ci polecić 2 zakłady w Bdg, Auto RAF- MAR i Tobolski Service. Dobrze się umawiać sporo wcześniej bo mają napięte terminy, wszystkie namiary są w necie :good: poza miastem nie znam niestety nikogo.

Opublikowano

OLO_GDA jak się nazywa ten w Gdańsku, który polecasz? I tak miałem jechać do Gdańska, więc mógłbym się z nimi umówić. Autostradą fajnie się jedzie, tylko mogłoby być taniej... :gwizdanie: