Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] srebrne audi TURBO AWX,WRTYSKI 216, -40/-30.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Klubowiczow!

To jest moje pierwsze w zyciu auto i jest nim audi a4 avant 1.9tdi 110PS.

zdjecia sa takie, jak ja kupilem, narazie żadnych modów nie planuje, bo funduszy zabraklo na nie:)

Wyposażenie:

2x AIRBAG

KLIMATRONIC

KOMPUTER POKŁADOWY FIS

ELEKTRYCZNE SZYBY X2

ELEKTRYCZNE LUSTERKA

ABS

CENTRALNY ZAMEK

WSPOMAGANIE KIEROWNICY

REGULACJA KIEROWNICY

WELUROWA TAPICERKA

KIEROWNICA OBITA SKÓRĄ

WENTYLOWANY SCHOWEK

PODŁOKIETNIK TYŁ

RELINGI

17'' FELGI Z OPONAMI 235/45/17

co zamierzam zrobic:

-wymiana rozrzadu :) -wymieniony, nawet dwa razy

-jak wybije sie zawieszenie to zrobic glebe,bo teraz dosc wysoko stoi - poszly springi progresywne -40/-30

-zrobic lampki zespolone. - leza w garazu i czekaja na cieplejsze dni nowe lamki depo

-zamontowanie jakiejs tuby,zeby poprawic troche audio siedzi pudlo ze wzmacniaczem

-naprawic klimatronic bo mrugal i wylaczal sie - zimne luty - naprawiony, poprawione luty

-naprawic samo wysuwajaca sie popielniczke - ma ktos moze jakies pomysly :)? kupilem druga

a oto fotki audiczki:

TsmcWfJ.jpg

TsmcYKS.jpg

Tsmd2K9.jpg

Tsmd5ei.jpg

Tsmd7Jr.jpg

TsmdadA.jpg

TsmdcIJ.jpg

Tsmdkc9.jpg

Tsmdpbr.jpg

TsmdrGA.jpg

TsmdwFS.jpg

Tsmdza0.jpg

TsmdBF9.jpg

TsmdE9i.jpg

TsmdGEr.jpg

TsmdJ8A.jpg

TsmdLDJ.jpg

TsmdQD0.jpg

TsmdT79.jpg

TsmdVCi.jpg

furka naprawde fajnie sie jezdzi :) pozdrawiam!

witam

troche sie pozmienialo od ostatniej prezentacji, poszla gleba, poszla moc.

zakupilem troche gratow:

m.in nowe lampy depo

kierownica s4

110130_131446.jpg

wypolerowalem fajki z tylu

101012_155409.jpg

zakupilem dwururke na wydech:

110209_223617.jpg

poszedl program na okolice 140KM

101115_122853.jpg

zakupilem rozpore z A6 C5

zakupilem FMIC z AUDI A5 Q5

zakupilem tlokorozdzielacz 11mm, na lato biore sie za przerobienie pompy :) mam nadzieje,ze dam rade sam :)

110222_215131.jpg

zakupilem turbo awx made in italy

zakupilem szpryce 216 boscha

dzis poszedl program na ten setup , nie wiem ile moze teraz byc mocy, ale mysle,ze gdzies kolo 150Koni.

wywalilem katalizator, teraz jest rurka

nom, to chyba Tyle, nie mam zdjec wszystkich .

autko wyglada tak:

100828_165200.jpg

zestaw zimowy :decayed:

110306_144521.jpg

ZAPOMIALBYM O NAJWAZNIEJSZYM, poszly biale kierunki boczne:)

oraz zamontowalem podlokietnik!

Opublikowano

Po pierwsze ładny

po drugie lampy przód po lifcie wrzuć

kierunki boczne

i to by było na tyle bo felunek :kox: też taki bym chciał tylko troszke w mniejszym rozmiarze ale w 16" chyba ich nie ma :good:

zauwarzyłem że jakiś dziwny płyn chłodniczy masz (woda czy coś innego) zalej go G12+

Opublikowano

Chyba mam deja vu :kox: Zrób lampki jak planowałeś, durzuć biały kierunek na błotnik i opuść niunię trochę niżej :hi:

Fajnie że masz FISa :good:

Opublikowano

ładne auto i alusy tez szal robią :) brawo za pełen fis :notworthy: jest bajerek :) teraz przyciemnij sobie szybki i bare :hi: myslałes moze o zmianie kierownicy na taką po liftową??

Opublikowano
  • Autor

witam

widze,ze Kolega wyzej ma taka sama audiczke, bardzo ladna, wlasnie swoja bede robil na cos takiego!

mi tez sie felunek podoba, w ogole to auto kupilem za naprawde male pieniadze, tzn stargowalem sporo, ale i tak wyszlo niewiele kasy, no ale poszukiwania auta trwaly od maja? (moze czerwca). a dopiero 3 tygodnie temu dopadlem wkoncu ta audiczke:). jeszcze zimowki na stalowkach wytargowalem:}

co do plynu, tak wiem, nie wiem co tam jest zalane, ale ma niebieskawy kolor jak sie korek odkreci, nie wymianialem jeszcze plynow, zrobie to na dniach. bo nie moge w koszalinie dostac oleju Motul'a.

wiecie Moze Panowie gdzie mozna do tych felg dostac te zaslepki co sa na srodku felgi? jak kupowalem to juz dwoch nie bylo :disgust:

oczywiscie ,ze myslalem nad taka poliftowa kierownica,bo ta wyglada staroswiecko :), ale wszystko na spokojnie, dopiero co kupilem te auto, szykuje mi sie rozrzad,plyny i filtry. troche kasy ubedzie.

a znalezienie auta z tego roku z pelnym fisem to jak znalesc igle w stogu siana:) dodam, ze swieca sie wszystkie piksele:) tylko z klimatronikiem mialem problem bo mrugal,ale znalazlem tutaj tutorial, przelutowalem piny i dziala jak nalezy:)

Opublikowano

fajana audiczka z przodu jakies lampki poliftowe zmienic i ta gleba jak wspomniales i bedzie idealnie :P

Opublikowano
  • Autor

haha

ale beka, zabralem sie za robienie subwoofera , bo kupilem takowy ze wzmacniaczem, a tu sie okazuje,ze ja mam oryginalny subwoofer w bagazniku i glosniki w tylnich drzwiach :) zdziwienie bylo wielke:) sprawdzilem wkoncu kody wyposazenia i jest napisane ze mam zestaw 8 glosnikow. dodam,ze to nie bose tylko nokia. moze ktos cos powiedziec jak gra to audio? narazie odpusciem sobie montowanie tuby, dopóki nie uruchomie tego oryginalnego zestawu:)

Opublikowano

słyszałem juz kilka razy jak grają oryginalne subwoofery z Audi ,jak dla mnie rewelacja :>, nie ma po co zaśmiecać sobie bagażnika dodatkowymi :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

a ta tuba cos łaskocze czy tylko tupie sobie? :decayed: bo teraz nie wiem czy kupowac ten adapter do podlaczenia tylnego zestawu glosnikow :mysli:

Opublikowano
słyszałem juz kilka razy jak grają oryginalne subwoofery z Audi ,jak dla mnie rewelacja

jedni lubią fajne rzeczy inni badziewie, ucho każdy ma inne :wink4:

Opublikowano
  • Autor

czy to znaczy,ze jednak lipa jest te naglosnienie :wallbash: bo nie wiem czy sprzedawac tube i zostawiac oryginal :decayed:

Opublikowano

Nie jest lipa. Jak na coś montowanego fabrycznie gra całkiem nieźle i na pewno nie można tego nazwać badziewiem. Badziewie to mają chinole na rynku a tu jest ori. Podłącz, zobacz jak gra i wtedy sam ocenisz czy wystarcza.

Opublikowano

oooo...widze kolego fusse, ze kupiłeś audi z mojej rodzinnej mieścinki, nawet od mojego znajomego i przyciągnąłeś ją do koszalina:)

teraz możemy robić spoty :tongue4:

szerokiej drogi, pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

hehehe ,mam nadzieje,ze kolega nie zarzynał tej audiczki... :decayed: cos wiesz wiecej na jej temat, o czym ja nie wiem? :chytry:[br]Dopisany: 14 Październik 2009, 22:39_________________________________________________witam

update w pierwszym poscie ;) zapraszam do komentowania :)