Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Jak będzie po programie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś odebrałem auto po wymianie skrzyni ( używana ) sprzęgła i dwumasa, no i denerwuje mnie ten diesel, że z opużnieniem reaguje na dodanie pedału gazu, jak leciałem w zakrętach 100km/h i więcej, to nie czułem jak auto reaguje na dodanie gazu, ciężko tym przednio napędowcem szybko polatać, ale również brakuje mu mocy, czy po programie będzie lepiej, benzynka odrazu reaguje i nie musi być duza moc, tu fajnie jest do 3 biegu, od 4go, jedzie bo musi, może musze nauczyć się, a branie zakretów z pędu nie jest bezpieczne, bo łatwo przesadzić

pozdro[br]Dopisany: 09 Październik 2009, 23:35_________________________________________________a Witek nie odpowiedział mi ani tu ani na gg ???

Opublikowano

zadzwoń do niego a nie narzekaj, po programie po prawi się dynamika auta, poza tym zrobi ci pełną diagnostykę i będzie wiadomo czy wszystko z nim ok, tu masz do niego nr

// MR Motors - WWW.MRMOTORS.PL - 0-694-046-807 - 0-510-501-505 //

Opublikowano

Seria zawsze jest "kluchowata" i po chipsie lepiej reaguje na gaz i ma szerszy zakres uzytecznych obr

Opublikowano

Jak pisałeś do niego to napewno się odezwie,mi też odpisywał z opozniaczem.

Po programie nie będziesz narzekał :naughty:

Opublikowano
no i denerwuje mnie ten diesel, że z opuźnieniem reaguje na dodanie pedału

BRE tak maja i nawet po chipie nie za wiele sie to zmieni. powodem jest aktualizacja przez audi oprogramowani sterownika który rzekomo ma oszczedzić sprzęgło a w rzeczywistości wkurza.

Opublikowano
  • Autor

Odezwał się, a to było wczoraj jak odebrałem auto po 8 tygodniowej usterce ( skrzynia sprzęgło i dwumas, a padło 3 tygodnie po zakupie ) i jak z pędu wziołem zakret, bo wiedziałem że w trakcie mocy bedzie mało, wyniosło mnie i udeżyłem bokiem w krawęznik felgami przy ok.120km/h, na szczęście tylko felgi wyglądaja gorzej, dziś pokatowałem i wiem że po prostu brakuje mu mocy i po programie będzie lepiej

Na dodatek jak zmieniałem opony to z oszczędności założyłem z przodu Pirelli PNero225/40/18, a było i jest z tyłu 235/40/18 no i podsterowność jest większa, nawet przy 120 km/h, jedynie gazem ją eliminować moge, a przy przedno AWD to nic miłego

pozdro

Opublikowano

Patrząc na Twoje podejście do autka i jego upalania to obawiam się, że i po programie może Ci brakować mocy... :naughty:

Opublikowano

jeśli przy 120 uderzyłeś bokiem w krawężnik to nie powiedział bym że tylko felgi oberwały, sprawdź zawieszenie, bo alu zawieszenie lubi się giąć :hi:

Opublikowano
  • Autor

No było dość mocne uderzenie sądziłem że felg i opon już nie ma, ale nie ma żadnej zmiany w prowadzeniu, nawet poprawiłem się i bez ESP dałem rade szybciej, haha

jutro wstawie na warsztat sprawdzić

Opublikowano

B7 ciężka locha z FWD i słabym dieslem i Ty chcesz tym latać w zakrętach :mysli: :doh1: co byś nie zrobił to nie będzie jechać bo to jest dupowóz...

Opublikowano
  • Autor

a propo jak zamieścić obrazek?

Opublikowano

a propo jak zamieścić obrazek?

Kolego zapraszam cię do działu: Audi A4 Klub Polska > Forum Główne > Newbie Tam wszystko dla początkujących... m.in. jak umieścić fotki. Ułatwi to nam wszystkim współpracę. :good:
Opublikowano
  • Autor

a pytanie mnie jeszcze nurtuje?

czy po samym programie przy 1600 obr/min bedzie więcej momentu aniżeli będzie program turbo BRD i druga chłodnica, to ze BRD wstaje póżniej ok, ale czy zanim wstanie będzie mniej Nm aniżeli zostawię gtaty i zrobie sam program??

Opublikowano
:szukaj: wszystko jest na forum! poszukaj wykresów w odpowiednim dziale i będziesz mógł sobie porównać co i jak http://www.a4-klub.pl/smf/b7_blb_koncepcja_na_dlubniecie_parcha_cz2_wynik_ostateczny_205_km408_nm-t70392.0.html
Opublikowano

no jak przy 1600 chcesz mieć moment to pewnie niedługo czekałaby Cię znowu taka naprawa jak po zakupie...

weź pod uwagę jedno: kupiłeś gnojowóz, kombi, 1600KG... może przydałoby Ci się jakieś EVO ?

Opublikowano

Patrząc na wątki kolegi to EVO'a szkoda... :gwizdanie:

Opublikowano

czy po samym programie przy 1600 obr/min bedzie więcej momentu aniżeli będzie program turbo BRD i druga chłodnica, to ze BRD wstaje póżniej ok

No to czym ty chesz zrobic ten monent przy 1600 obr. skoro ci turbo wstaje pozniej.Poczytaj troche o budowie i zasadzie dzialania silnikow turbodoladowanych bo z tego co widac to nie masz o nich bladego pojecia.

Wczesniej mialem BLB 140 KM a przsaidlem sie na niego z 250 Km Subaru.Oczywiscie roznica w dynamice byla duza ale mimo wszystko dynamika jazdy bylem zaskoczony na plus ze niby tylko 140 KM a ardzo pyzjemnie sie to zbieralo.

Wydaje mi sie ze zacznij moze od prostej diagnostyki bo ja wcale nie uwazam aby 140KM nie chcialo jechac na 4 , 5 i biegu.