kozi291 Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Witam, szykuje mi sie wymiana sprzegła w mojej A4, benzynka 1.6 - fachowiec powiedział że sprzęgło już dość wysoko bierze i trzeba pomyśleć o wymianie. Stąd moje pytanko czy muszę zmieniać sprzęgło razem z kołem dwumasowym czy wystarczy samo sprzęgło ? Auto ma przejechane 155 tyś km.
Wihajster Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Witam, szykuje mi sie wymiana sprzegła w mojej A4, benzynka 1.6 - fachowiec powiedział że sprzęgło już dość wysoko bierze i trzeba pomyśleć o wymianie. Stąd moje pytanko czy muszę zmieniać sprzęgło razem z kołem dwumasowym czy wystarczy samo sprzęgło ? Auto ma przejechane 155 tyś km. a może fachowiec chce cie naciągnąć na wymiane??W tych autach sprzęgło wysoko bierze :gwizdanie: jak sie nic nie dzieje darował bym sobie :gwizdanie:
skalarx Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Witam, szykuje mi sie wymiana sprzegła w mojej A4, benzynka 1.6 - fachowiec powiedział że sprzęgło już dość wysoko bierze i trzeba pomyśleć o wymianie. Stąd moje pytanko czy muszę zmieniać sprzęgło razem z kołem dwumasowym czy wystarczy samo sprzęgło ? Auto ma przejechane 155 tyś km. a może fachowiec chce cie naciągnąć na wymiane??W tych autach sprzęgło wysoko bierze :gwizdanie: jak sie nic nie dzieje darował bym sobie :gwizdanie: Dokładnie. Mam nowiutkie sprzęgło SACHSA i bierze prawie na samej górze. Mechanik ściemnia. Ja wymieniłem przy 260kkm
sołtys85 Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Jak sie nie ślizga i nie ma wibracji od dwumasa to nie ma co wydawać kasy. U mnie bardzo wysoko bierze czasem jak przesiade sie z innego auta to mam wrażenie, że ma tylko 2 pozycie załącz/wyłącz. To standard.
kozi291 Opublikowano 11 Października 2009 Autor Opublikowano 11 Października 2009 Dzięki za podpowiedź. Nie ma żadnych wibracji ani się nie ślizga - pewnie chciał mnie naciągnąć na kase.
Kaczmarek Opublikowano 31 Grudnia 2009 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Jak wysoko bierze to można je wyregulować przy pedale sprzęgła
jozek726 Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 a ja ten sam problem ze łapie mi od samej góry a gdzie to sie reguluje???
Duch^ Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 Regulacja sprzęgła hydraulicznego ? tak było tylko na lince z tego co mi wiadomo
sołtys85 Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Sprzęgło na siłowniku hydraulicznym można odpowietrzyć tobi sie to tak jak przy hamulcach.
Rekomendowane odpowiedzi