Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z zakupem oleju anglia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

samochod to b5 2,5 tdi 1999/2000. przebieg ok 200 000 km. kupiony i uzywany w anglii gdzie mieszkam

samochod ma pelna historie w audi plus ostatni serwis w innym serwisie. do tego przed zakupem wlasciciel wymienil paski rolki walki cuda wianki za ok 800 funtow (ok 4000 zeta). Teraz przychodzi czas na wymiane oleju i tu mam ciezkiego zonka

przegladam juz forum od 3 dni i jak bylem ciemny tak dalej jestem. Przede wszystkim wiekszosc z was poleca oleje i plukanke z mobila. jednak ja mimo ze mieszkam w polmilionowym miescie mam niejaki problem z dostaniem mobila. wchodzac na strone Halfords ----> wpisujac dane mojego samochodu , uzyskuje taki oto wynik

http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/EngineOilGuidedSalesCmd?action=findEngineOils&vrn=v424mpp&rememberMyCar=1&storeId=10001&catalogId=10151&categoryId=165581&langId=-1&engineInd=&makeName=-1&amountRequired=fullService&x=32&y=7.

wg halfordsa sa to oleje dedykowane temu modelowi samochodu. ale ja mam miszmasz bo kazdy z nich ma jakies inne oznaczenia, (0W30, 5W40,0w40, 10W40), Ktory z tych olejow mam zakupic????

natomiast drugie pytanie dotyczy plukania slinika. W ksiazce serwisowej jest zaznaczona wymiana oleju ale nie ma podane na jaki. w zwiazku z tym chce przeplukac silnik. i znowu nie moge nigdzie znalezc polecanego mobila ale mam do dyspozycji taka oferte --->

http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/SearchCmd?catalogId=10151&storeId=10001&categoryId=165750&langId=-1&action=listrefine&constraints=teq%7C%7CType%7C%7CEngine+lubricants+%26+cleaners%7C%7Csor%7C%7CPrice%7C%7C1

kolejny problem to filtr oleju. nie znalazlem w dokumentacji numeru tego fitra a w sklepie we wszelkich firmowych przewodnikach konczy sie na informacji ze mam rozmawiac ze sprzedawca, ktory jak to anglik nic nie wie i robi karpia.

to samo dotyczy sie filtru paliwa. mechanik powiedzial mi ze musze najpierw go wyjac, jechac do sklepu i kupic taki sam bo w tych modelach byly rozne filtry.

prosze o pomoc w tym temacie. kmpletnie nie znam sie na tym. nie wiem na ile bezpieczne sa te srodki. czy mozecie mi cos doradzic?

bede bardzo wdzieczny

jak rowniez prosze admina o nie odsylane mnie do innych watkow bo siedze juz trzeci dzien po 3 godziny i naprawde ciezko znalzec odpowiedz na te pytania nie grzebiac w tysiacach postow

rowniez bede wdzieczny

pozdr

Opublikowano

Hej kolego ten:http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_197033_langId_-1_categoryId_165581?messageId=SUMP_SIZE_MESSAGE&messageParam=5.50 olej jest odpowiedni do twojego auta.Jak chcesz to możesz zrobić płukankę tym środkiem co podałeś.A co do filtrów:

filtr paliwa numer fabryczny:057 127 401A

filtr oleju numer fabryczny:059 115 562(to jest sam wkład)

Opublikowano

Olej mobil 1 jest dostępny na wszystkich stacjach benzynowych i w sklepach Morrisons oraz Tesco na terenie UK ,nie widze problemu :notworthy:

Opublikowano

witam

ja także mieszkam w Angli. Mam A4 1.9 TDI rok 97 z przebiegiem 185000 mil i miałem zalany pól syntetyk,nawet nie wiem co to było.Musiał być w miarę bo nic się nie działo.Teraz wymieniłem na Castrola Magnatec do disla 10W40 pół syntetyk i też jest spoko.Zakup zrobiłem właśnie w Halfordsie wraz z filtrem CHAMPIONA.Wszystko działa bez problemu.

Pozdro

Opublikowano

W halfords masz od wyboru do koloru olei do twojego autka. Nie patrz na stronie tylko w siąć w autko i tam jedz najlepiej.

Ja sugrowałbym Ci castrola 10W/40

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

Hej kolego ten:http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_197033_langId_-1_categoryId_165581?messageId=SUMP_SIZE_MESSAGE&messageParam=5.50 olej jest odpowiedni do twojego auta.Jak chcesz to możesz zrobić płukankę tym środkiem co podałeś.A co do filtrów:

filtr paliwa numer fabryczny:057 127 401A

filtr oleju numer fabryczny:059 115 562(to jest sam wkład)

zycie mi przywracasz:)

dzieki :)

pozdr[br]Dopisany: 11 Październik 2009, 17:08_________________________________________________

Olej mobil 1 jest dostępny na wszystkich stacjach benzynowych i w sklepach Morrisons oraz Tesco na terenie UK ,nie widze problemu :notworthy:

problem nie w tym ze jest tylko w tym ze akurat do jednego morisona nie zajrzalem :)

pozdr[br]Dopisany: 11 Październik 2009, 17:09_________________________________________________

W halfords masz od wyboru do koloru olei do twojego autka. Nie patrz na stronie tylko w siąć w autko i tam jedz najlepiej.

Ja sugrowałbym Ci castrola 10W/40

Pozdro

alez ja bylemn ze trzy razy w halfordsie i to wszystko co na stronie stoi u nich na polce. tylko tak jak pisalem pogubilem sie w tych wszystkich cyferkach.

za sugestie dziekuje:) sugerowny przez ciebie castrol to jednak wg opisu polsyntetyk. a to mnie nie interesuje:)

przemysle:) kolega wyzej poleca mi olej halfordsa. swoja droga ciekawy jestem jakiej firmy jest ten olej z halfordsa?

pozdr[br]Dopisany: 11 Październik 2009, 17:12_________________________________________________

witam

ja także mieszkam w Angli. Mam A4 1.9 TDI rok 97 z przebiegiem 185000 mil i miałem zalany pól syntetyk,nawet nie wiem co to było.Musiał być w miarę bo nic się nie działo.Teraz wymieniłem na Castrola Magnatec do disla 10W40 pół syntetyk i też jest spoko.Zakup zrobiłem właśnie w Halfordsie wraz z filtrem CHAMPIONA.Wszystko działa bez problemu.

Pozdro

dziekuje. w moim przypadk jak napisalem mam silnik 2,5 slynacy z delikatnosci wiec mimo wszystko musze bardzo uwazac rowniez na taki drobiazg jak dobor oleju

pozdr

• 1 rok później...
Opublikowano

hej! doradzcie mi prosze z jakich auto serwisow warto korzystac w angli? mieszkam w cambridgeshire,polskie odpadaja bo maja slaby sprzet przynajmniej w mojej okolicy. mysle zeby udac sie do audi ale to dosc kosztowne. dzieki :rolleyes:

Opublikowano

hej! doradzcie mi prosze z jakich auto serwisow warto korzystac w angli? mieszkam w cambridgeshire,polskie odpadaja bo maja slaby sprzet przynajmniej w mojej okolicy. mysle zeby udac sie do audi ale to dosc kosztowne. dzieki :rolleyes:

Szukaj jakis VAG specjalist w Twojej okolicy. U mnie znam 2 takie warsztaty z tym, ze jeden z nich to totalni partacze, mimo ze maja dobry sprzet a drugi jest ok. I oni wcale tez nie sa tani z reguly ale oczywiscie tansi niz ASO.

Moze ten warsztacik?

http://www.motorcaregarage.co.uk/

A olej ja kupuje zawsze Motula z http://www.powerenhancer.co.uk/

i przychodzi na drugi dzien :)

Opublikowano

Zgłupiałem masz B5 z silnikiem 2.0 BLB :shocked:

Chyba coś pomyliłeś ,popraw to bo to wielka niewiadoma.