PAWEL69 3 Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Witam szanowne grono Mam problem z autkiem silnik prawdopodobnie AFN rok 98 ,ecu na dwie wtyki.. Mianowicie potrzebuję schemat przebiegu linii K [cały] tzn od gniazda poprzez licznik,radio ,ecu....itd[może coś w pdf] Problem polega na tym że vag komunikuje o zwarciu do plusa,i nie można przeprowadzić diagnostyki. Napięcie na linii w tej chwili jest równe napięciu acu.czyli zwarcie Jeżeli ktoś z kolegów posiada takowe info to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie Paweł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scuzz 1 Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Kolega sprawdzi sobie w pierwszej kolejności złacze przy radiu czy nie jest zmostkowany do plusa. U mnie jak miałem włożone nie orginalne radio ktoś na pinie z Linią K potrzebował +12 i zamiast wyciąć linie to zmostkował z nią i miałem to samo a doszedłem do tego przy zmianie radia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taktuś 2 Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Siemka Paweł, czyżby chodziło o chorusa? :gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAWEL69 3 Posted October 11, 2009 Author Share Posted October 11, 2009 Kolega sprawdzi sobie w pierwszej kolejności złacze przy radiu czy nie jest zmostkowany do plusa. U mnie jak miałem włożone nie orginalne radio ktoś na pinie z Linią K potrzebował +12 i zamiast wyciąć linie to zmostkował z nią i miałem to samo a doszedłem do tego przy zmianie radia. Radyjko ori - kość sprawdzona Siemka Paweł, czyżby chodziło o chorusa? :gwizdanie: Siemka Marku Nie to jest AUDI Beta CC Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbychzz 0 Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 patrzyłem w sam naprawiam ale tam faktycznie nie jest za dużo o linii k (jedyne co znlazłem to mała wzmianka na str.364) znalazłem na elektrodzie coś takiego: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1429114&highlight=audi+z%B3%B1cze+diagnostyczne&sid= nie zawiele ale może coś da Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAWEL69 3 Posted October 11, 2009 Author Share Posted October 11, 2009 patrzyłem w sam naprawiam ale tam faktycznie nie jest za dużo o linii k (jedyne co znlazłem to mała wzmianka na str.364) znalazłem na elektrodzie coś takiego: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1429114&highlight=audi+z%B3%B1cze+diagnostyczne&sid= nie zawiele ale może coś da Dzięki Zbyszku ,czytałem ten wątek i wiele innych Ja potrzebuje poprostu serwisówki. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzanek85 3 Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Proszę SILNIK http://www.speedyshare.com/432248762.html LICZNIK http://www.speedyshare.com/853938551.html Na czerwono masz linię K może coś pomoże a jak nie dzwoń jutro będziemy myśleć dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAWEL69 3 Posted October 12, 2009 Author Share Posted October 12, 2009 Dziękuje Tomku :> Jakiś ....edał...ku....s chciał żeby Mu podświetlenie zegarków świeciło po otwarciu drzwi [alarmowcy] no i podpioł kabelek + na JANA pod linie K przy liczniku...kurde za takie zoonki normalnie :thumbdown: A zrobili to HELMUTY ....z opowieści klienta [nie wierzę]teoretycznie nie możliwe,ale działało[teraz nie] P.S. Mam [znalazłem,dostałem...] pinouta dla ALH mogę wrzucić [elektroda PDF] Czy to co podałeś jest z AUTODATY? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzanek85 3 Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 Tak, miałem dużo pdf-ów z ELSY ale się lapek rozp.... Z tym podświetlaniem to dobry patent. Ja dziś miałem gościa a8 twierdził że potrącił psa przyjechał do domu zgasił i już nie odpaliło( zapomniał wspomnieć że jak nie odpaliło i padł aku to podłączyli odwrotnie +- prostownik). Będzie drogo Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAWEL69 3 Posted October 13, 2009 Author Share Posted October 13, 2009 Tak, miałem dużo pdf-ów z ELSY ale się lapek rozp.... Z tym podświetlaniem to dobry patent. Ja dziś miałem gościa a8 twierdził że potrącił psa przyjechał do domu zgasił i już nie odpaliło( zapomniał wspomnieć że jak nie odpaliło i padł aku to podłączyli odwrotnie +- prostownik). Będzie drogo Ech ...mistrzowie,a za głupotę trzeba płacić....no i bardzo dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts