Opublikowano 20 Listopada 201114 l Chciałbym się dołączyć do tematu. Mam zwykłe refleksy a chciałbym zrobić minimum xenony czyli bez sprysków i poziomowania. Cz da się włożyć skrętne zamiast zwykłych. Widziałem gdzieś na necie jakieś adaptery bezy podpiąć ksenony zamian zwykłych. ale zastanawiam się czy skrętność będzie działała. i jak z tym sterowaniem zasięgu. da się silniczki przełożyć ?
Opublikowano 20 Listopada 201114 l Musisz zalozyc adaptery poniewaz sa inne wtyki dla zwyklych lamp a inne do xenonka
Opublikowano 20 Listopada 201114 l Musisz zalozyc adaptery poniewaz sa inne wtyki dla zwyklych lamp a inne do xenonka no tak a jak z tym poziomowaniem mechanicznym. jest to do zrobienia tzn mozna zamienić silniczki ?. nie mam teraz czasu na rezanie samopoziomu(może na wiosnę) a przełożył bym na zime ksenony bo się o niebo lepiej jeździ po sniegu z ksenonami
Opublikowano 20 Listopada 201114 l wrclaguna: czyli co? montuję lampy ksenon ,wpinam adaptery(przejściówki),koduję na ksenon i już lampki działają??? dobrze rozumiem?
Opublikowano 20 Listopada 201114 l wrclaguna: czyli co? montuję lampy ksenon ,wpinam adaptery(przejściówki),koduję na ksenon i już lampki działają??? dobrze rozumiem? Pod warunkiem, że masz odpowiedni MCE - w wersji HIGH jak chcesz żeby biksenon działał...
Opublikowano 20 Listopada 201114 l kurde......nie wiem jaki mam MCE,jak mam sprawdzić? niebawem mam mieć kompletne lamy z żarnikami i przetwornicami ale chyba zwykłe a nie biksy.
Opublikowano 20 Listopada 201114 l akjam dzięki,podjadę do kogoś z VAGiem 1)a jeśli mam MCE nie High,tylko Low,to czy zwyłke ksenony (nie Biksy) będą działać?
Opublikowano 20 Listopada 201114 l Trzeba sprawdzic Bortneza czy obsługuje Xenon. Dołożenie czujników poziomowania nie jest problem raptownie 2 czujniki po 4 piny.
Opublikowano 20 Listopada 201114 l Tak zwany sterownik instalacji elektrycznej bo on za wszystko odpowiada.
Opublikowano 21 Listopada 201114 l Zgadza sie Tu macie rozpiske wszystkich pinow w sterowniku Modul Centralej Elektryki ( Bortnez ) MCE tylko trzeba kliknąc w zwijak Historia modeli MCE: Wersje LOW: 8E0 907 279 H -> 8E0 907 279 K -> 8E0 907 279 M Wersje HIGH: 8E0 907 279 J -> 8E0 907 279 L -> 8E0 907 279 N Jezeli chodzi o podlaczenia to mozna zrobic to samemu kupujac wtyki oraz piny w ASO ( bedzie o wiele taniej ) Tu sa schematy do lamp xenon SCHEMATY DO LAMP XENON A4 B7