Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Głośna praca silnika po wymianie rozrządu + spadek mocy?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jak w temacie , po wymianie rozrządu (paski rozrzad klima + alternator ,rolki + napinacz )wyrażnie odczuwam głośniejszą pracę silnika dodam iż nie chodzi mi o prace pasków rolek itd , szczególnie dokuczliwe jest to na biegu jałowym silnik wyrażnie klekocze czego nie było wczesniej oraz odczuwam niewielki spadek mocy , po załączeniu Vaga i sprawdzeniu synchronizacji walka rozrzadu okazało sie ze wartość waha się między -1,6 a 0,6 (silnik rozgrzany 90 c ):blink: Stąd pytanie jaka może być przyczyna tak głośnej pracy , czy synchronizacjia walka rozrzadu może mieć z tym jakiś związek ?? Po wymianie rozrządu wszystko zostało złożone i podłączone do kupy , paski należycie ponaciągane bez luzów (kostki węże itd) (silnik AWX 130PS PD) Z góry dzieki za odpowiedż.

Opublikowano

spytaj ludzi na spotach poznańskich,na pewno Ci pomogą,mają vaga popatrzą, porzeźbią i będzie latać jak malina :good:

Opublikowano

zle zlozony rozrzad [synchronizacja] albo napinacz nie wyrabia ...

Opublikowano
  • Autor

A czy ktoś może wie jaka dokładnie powinna byc wartość synchronizacji wałka rozrządu dla silnik AWX ? podają różnie wyczytałem że musi byc 0 a gdzie indziej ze od 0 do 1 , [br]Dopisany: 14 Październik 2009, 14:48_________________________________________________spanky co masz na myśli pisząc napinacz nie wyrabia , wymieniłem napinacz rolki nieruszałem tylko alternatora , wszystko nowe , co można spaprać przy wymianie rozrządu wszystko złożone wg książki , chyba ze coś przeoczyłem :confused4:

Opublikowano

"0" słownie zero. granica tolerancji -3 / +3

jednak nei to jest u ciebie problemem. gdy napinacz jest sprawny wahania kata synchronizacji w trakcie pracy na wysokich obrotach nie powinny przekroczyc wartosci 0,6 stopnia.

u ciebie albo zle napiety napinacz (czesty blad rutyniarzy lub niewiedza) albo do bani, np. stary lub podroba.

taka sytuacja grozi przeskoczeniem paska i zniszczeniem silnika

Opublikowano

Zrob pelne logi statyczne i BS(chociaz te BS to niekoniecznie). Zobaczymy jak wygladaja te ustawienia.

Opublikowano

wystarczy grupa 004

Opublikowano
  • Autor

Wrzucam logi grupa 004 silnik rozgrzany

Ts1AjZar.jpg