vudi Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Witam otóż wczoraj jadę, i nastała ta sławna nawałnica. No i wycieraczki ładnie chodzą, ogrzewanie śmiga i nagle wycieraczki padają, zatrzymuje się i patrze pod maskę a tam wody po akumulator... wylałem ile się dało i wycieraczki zaczęły znów działać. Pod wieczór patrze woda ładnie opadła i sucho tam... Moje pierwsze pytanie czy tak ma być czy brak mi jakiejś uszczelki czy coś? A dziś z silniczka od przednich wycieraczek to głosy jakby kogoś mordowali (przy pracy oczywiście) nie widzę, żeby coś gdzieś obcierało itp. Może ktoś ma jakieś rady? pozdrawiam
darkopolo Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Prawdopodobnie masz niedrożne odpływy wody z podszybia.Poszukaj w dziale Warsztat wydaje mi sie,że już ktoś o tym pisał.
vudi Opublikowano 15 Października 2009 Autor Opublikowano 15 Października 2009 Prawdopodobnie masz niedrożne odpływy wody z podszybia.Poszukaj w dziale Warsztat wydaje mi sie,że już ktoś o tym pisał. czyli to normalne, że woda tam spływa? to chcę wiedzieć no i ten hałas z wycieraczek, to jest koniec silniczka?
fayera Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Prawdopodobnie masz niedrożne odpływy wody z podszybia.Poszukaj w dziale Warsztat wydaje mi sie,że już ktoś o tym pisał. czyli to normalne, że woda tam spływa? to chcę wiedzieć no i ten hałas z wycieraczek, to jest koniec silniczka? Woda nie powinna spływać pod aku. Posprawdzaj kanaliki od odprowadzania wody-pewnie syfu się nazbierało. Co do silniczka to spróbuj go rozebrać i zobaczysz czy coś nie haczy.
soolek Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Tak, woda tam spływa. Poszukaj odpływów i je przepchaj. Następnie smarem posmaruj mechanizm wycieraczek (ja używałem w sprayu) - jak zdejmiesz podszybie, to będziesz widział co i jak. Powinno pomóc. Jak nie, to poszukaj na forum, bo jest cała instrukcja jak rozebrać wycieraczki, wymienić to i owo i będę śmigać dalej.
Fox55 Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 Witam. Miałem podobny przypadek z brakiem odpływu wody spod akumulatora. Samochód po zakupie stał jakiś czas pod gołym niebem, a dobrze wtedy lało.Syfu pod akumulatorem się nazbierało i poziom wody był alarmowy. Po spuszczeniu wody zaczęły fiksować wycieraczki i okazało się, że w silniczku wycieraczek była brunatna maź. Silnik niestety musiałem wymienić.
Rekomendowane odpowiedzi