Krzysztof Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Witam, Przeglądałem forum w poszukiwaniu takiego samego tematu jak mój ale nie znalazłem odpowiedzi ale do rzeczy.. Auto to a4 z 95' sedan. Brak składanej kanapy. Dziś miałem problem z zamknięciem auta za pomocą przekręcenia kluczyka(pompka nie reagowała, zamykały się tylko drzwi w których przekręcałem kluczyk). Zatem otworzyłem bagażnik, wyjąłem pompkę, wypiąłem wtyczki, przedmuchałem wpiąłem z powrotem. Dmuchnąłem w wężyk wychodzący z bagażnika - drzwi z przodu się zamknęły więc zadowolony pozapinałem wszystko i trzasnąłem klapą i.... tak zostało Sprawa wygląda teraz tak: Auto mogę otwierać i zamykać za pomocą kluczyka, na otwieranie z pilota nie reaguje. W bagażniku mam zatrzaśniętych parę śrubokrętów i pompkę na wierzchu. Zadzwoniłem do kolegi, który siedzi w elektronice pojazdowej i doradził mi, że w okolicach fotela pasażera jest złączka przewodu powietrznego którą należy rozpiąć i dmuchnąć kompresorem w część wężyka która leci do bagażnika. Czy da to coś? Gdzie szukać dokładnie tej złączki? Jakiś specjalnych kluczy czy narzędzi potrzebuję aby zdemontować listwę progową? P.S. Wraz z zablokowaną klapą bagażnika zablokowana jest również klapka wlewu paliwa P.S.2 Czy króciec rozdzielczy od którego odchodzi odpinany przewód do klapy tylnej znajduje się pod kanapą czy w listwie progowej? Jutro mam zamiar się za to zabrać i nie chcę przy okazji rozebrać połowy auta..
Rekomendowane odpowiedzi