spiidy Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 Witam , jestem szczęśliwym posiadaczem audi A4 B6 Nie wiem jak u innych ale u mnie zamontowane jest 10 głośników: - jeden centralnie z przodu - osiem w drzwiach -jeden na podszybiu z tyłu teraz trochę o tym co juz jest: -jednostka sterująca - RNS-E -wzmacniacz Vibe Slick A3 ( 4x100 RMS) -skrzynka basowa Vibe Slr12 no i pytania/ prośby o pomoc 1. Chciał bym dobrać do pozostałych dwóch kanałów na wzmacniaczu jakieś głośniki na przód , tylko nie wiem jakie mam również zestaw odseparowanych głośników Vibe se-k (115 rms) tylko mają dość duży magnes i średnio dają rade przy szybszym basie( wtedy zamiast basu jest raczej buczenie) 2. Czy jest możliwość dobrania głośników ( jednego w przednie podszybie i dwóch zestawów w tylne drzwi) takich , żeby grały bez wzmacniacza i nie zginęły z swoim dźwiękiem ? nie muszą mieć mocnego basu bo tym zajmie się przód i skrzynka. 3. Jaka jest średnica i głębokość głośnika pod przednią szybą ? reszta pytań w trakcie wyjdzie:) oczywiście wszystko będzie wygłuszone plus dystanse, więc o tym nie musicie pisac:)
Sloid Opublikowano 22 Października 2009 Opublikowano 22 Października 2009 Bardzo fajnymi głośnikami na przód jest dwudrożny zestaw simplex, ale nie wiem czy pod wzmacniacz Vibe jest sens montować głośniki tej klasy. Może lepiej troszke dołożyć, pozbyć się wzmacniacza i kupić używaną alpine V12? Zagra o niebo lepiej a nie jest wybitnie droga. A głośniki w drzwiach nie wyprodukują dobrego basu jak całość nie jest wygłuszona i jeśli słuchałeś ich w drzwiach bez głuszenia to najpierw wygłusz a potem oceniaj. Samo wygłuszenie drzwi przy seryjnych głośnikach daje odczuwalną poprawie dźwięku
spiidy Opublikowano 22 Października 2009 Autor Opublikowano 22 Października 2009 ten wzmacniacz alpine V12 ma 100rms po mostku a tutaj mam tyle na jednym kanale więc musiał bym obrazu skrzynkę zmienić bo za slaby wzmacniacz by był, a o wygłuszeniu wspomnialem zeby nie trzeba bylo o nim pisać;d mam jeszcze jedno pytanie , w wzmacniaczu jest wejście na pilocik, gdzie mogę dokupić taki pilot ? Jest to całkiem przydatna rzecz bo nie trzeba wchodzić do bagażnika zeby pogrzebać cos przy zmianie ustawienia basu ;d
Rekomendowane odpowiedzi