Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ALT] Czy podwójny układ wydechowy od 1.8t B6 pasuje do ALT B6 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym założyć w swoim aucie B6 ALT (2.0 benzyna) podwójny układ wydechowy taki jak jest w 1.8 turbo , w związku z tym moje pytanie ,czy układ wydechowy od 1.8t pasuje bez przeróbek do 2.0 benz. .Czytałem już temat o zakładaniu do 1.9tdi układu od 2.5tdi i jestem ciekawy czy u mnie można zrobić tak samo biorąc wydech od 1.8t (środkowy tłumik i dwa końcowe)

Opublikowano

2.0 ALT i 1.9TDI AVF/AWX ma identyczny uklad wydechowy, wiec smialo mozesz zakladac wydech od 2.5TDI FWD. Pytanie tylko co z emisja spalin/typem tlumikow itp, czy nie bedzie ujemnych efektow zalozenia tlumikow od diesla do benzyny.

Opublikowano

2.0 ALT i 1.9TDI AVF/AWX ma identyczny uklad wydechowy, wiec smialo mozesz zakladac wydech od 2.5TDI FWD. Pytanie tylko co z emisja spalin/typem tlumikow itp, czy nie bedzie ujemnych efektow zalozenia tlumikow od diesla do benzyny.

gdyby okazało się,że pasuje od 1.8t to wolałbym to niż od 2.5tdi,podobna pojemność i do tego benzyna.

Opublikowano

Wydech od 1,8T i 2,5 fwd nie różni się niczym, jeśli chodzi o kształt - inne są tylko bebechy. Możesz śmiało szukać od turbinowego wydechu i zakładać :good:

Postudiuj sobie w wolnym czasie temat, bo wszystko było wałkowane wiele razy:

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_avf_jaki_wydech_do_zderzaka_s4-t24133.0.html

Wszystkie płyty podłogowe są takie same i dostosowane do założenia podwójnego wydechu. Nie założysz jedynie p&p wydechu od Quattro, bo ma inaczej zrobiony środek.

Opublikowano

Spoxik,dzięki,w takim razie szukam sobie układu wydechowego z 1.8t :naughty:

Opublikowano

ciezko jest taki znalezc ja swoj szulkalem jakies 2tyg , ale co tacy co i po 3 miesiace szukaja, sek polega na tym ze jest duzo ukladow od Quattro a od FWD na 1.8T czy 2.5tdi jest malo, oczywiscie allegro koszt okolo 200-300 zl zalezy jaki klient

Opublikowano

ciezko jest taki znalezc ja swoj szulkalem jakies 2tyg , ale co tacy co i po 3 miesiace szukaja, sek polega na tym ze jest duzo ukladow od Quattro a od FWD na 1.8T czy 2.5tdi jest malo, oczywiscie allegro koszt okolo 200-300 zl zalezy jaki klient

Eeeee - 200-300 pln to ja na allegro, auto-giełdzie, oto-moto, ani na jarmarku pod kościołem nawet nie widziałem, chyba, że cały w pięknym rdzawym kolorze... :naughty:

Realna cena to ok 500 pln z przesyłką lub bez - zależy od fanaberii sprzedających.

Opublikowano

ja z zallegro kupilem za 300 zl odbior osobisty akurat mi sie udalo, wiadomo ze nikt nowki nie sprzedaje za 300zl wiec musisz sobie druciana pomachac i pomolowac srebrzanka

Opublikowano

ja z zallegro kupilem za 300 zl odbior osobisty akurat mi sie udalo, wiadomo ze nikt nowki nie sprzedaje za 300zl wiec musisz sobie druciana pomachac i pomolowac srebrzanka

Normalka, że nikt cuda nie odda. Mi się trafiła okazja i to w moim mieście akurat, i bardzo się cieszę - za ideał ze wszystkimi wieszakami dałem 250 pln i nie musiałem nigdzie jeździć :naughty:

trafiłeś ładnie trzeba przyznać - nie każdemu pisane niestety :wink4:

Opublikowano

Byłby zainteresowany na dwa wydechy końcowe z B6 1.8T (nie quattro)? Rocznik auta 2001 grudzień. Jak się uda to na dniach bym zrobił foto.

Opublikowano

na razie odłożyłem ten mod na wiosnę,poza tym szukam raczej kompletu razem ze środkowym,ale podaj cenę na priv :)