marek2222 Opublikowano 13 Maja 2007 Opublikowano 13 Maja 2007 witam problem polega na tym ze przez ic leci mi troche oleju i wywala mi go przez czujnik powietrza u gury silnika na rurze dolitowej mam nowe turbo czy to cos powaznego pmozcie zawitaj do działu Newbie pre_pl
Gość zdeniu Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 co znaczy leci ? w układnie zawsze jest tłusto od oliwki ale nie az tak aby leciało
spetsnaz Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 Daj znać jak dużo masz tego oleju, syf często się tam osadza i jest to norma w tych silnikach.
marek2222 Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Opublikowano 14 Maja 2007 no czesc dzieki ze odpisaliscie.wiec sprawa wyglada tak ze jak sciaglem weze do ic to wsumie wylecialo kilka kropel tego oleju ale dlaczego wywala go przez czujnik powietrza u gory przed kolektorem czy jest go za duzo czy moze czyjnik uszkodzony?a moze on dostaje sie do ukladu przez ta rure co idzie od silnika i wpada do turbo razem z powietrzem od filtra ?
Gość zdeniu Opublikowano 14 Maja 2007 Opublikowano 14 Maja 2007 jak juz rozmawialismy, masz nieszczelność to zmucha, wymien oring na czujniku i nie bedzie leciec
marek2222 Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Opublikowano 15 Maja 2007 no dzieki za podpowiedz,okazalo sie ze nie oring czujnika powietrza tylko male pekniecie w rurze teraz jest
Rekomendowane odpowiedzi