kozi291 Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 Witam, mam orginalne felgi Audi 15" na których poprzedni włąściciel jeździł w sezonie zimowym. Felgi strasznie zżółkły - czy ktoś już to przerabiał jak je domowym sposobem doczyścić ? Jakąś polerke czy coś im zrobić ?
GRazny Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 kwas do felg (taki do mycia) + produkt do mycia silników i trochę machania szmatą... mi zeszło 4-5godzin i poszło
Pawlo 2004 Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 zapodaj jakiś cylit bang i tez bedzie ok Ja tym czyszcze felgi od środka po każdym sezonie letnim zanim je odstawie do garażu, potem pasta polerska farecla G3 i felgi jak nowe
mcm Opublikowano 25 Października 2009 Opublikowano 25 Października 2009 jest do tego specjalny środek do mycia firmy CARTEC - FELGENRENIGER, kupiłem 5 litrów w sklepie z narzedziami do mycia KERCHER, spryskujesz felgi i po 1 minucie spłukujesz myjką, jak mocny brud mozesz użyć szczotki i go usunąć, nie dopuścić tylko zeby zaschło na feldze bo to dosyć silny srodek, ostatnio myłem felgę zapuszczoną w zakamarkach na żółto i efekt powalajacy felga wyglada jak nowa, jak dam radę wstawię fotkę przed i po o mam w domy stary kołpak tak właśnie zapuszczony na żółto
Rekomendowane odpowiedzi