Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z klimą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć koledzy!!!

Kupiłem audi 6 miesięcy temu i nawet nie zauważyłem że klima nie działa ale kicha nie? Byłem zrobić serwis klimatyzacji oni zrobili co swoje ale powiedzieli że kompresor się nie załancza bo przy kołach pasowych z przodu mniałem poprzecierane kable od czujnika który jest przy chłodnicy ja te kable wymieniłem i dalej nic co może być? Pomóżcie prosze bez. :(

Opublikowano

Co za serwis jak nie uruchomili klimy :( ?

Napisz do Icemana on na pewno poradzi

Opublikowano

podłacz vaga i napisz co wyszło

Opublikowano
  • Autor

Wiesz co zabardzo się nie znam co to jest ta vaga jak to podłączyć mógłbyś mi wyjaśnić o co w tym chodzi bardzo mi na tym zależy. plis ;)

Opublikowano

napisałem ci info na PW

Opublikowano
  • Autor

nie ma troszke prostszych sposobów niż ten vag

Opublikowano

to jest najprostrze i najtańsze sprawdzenie

Opublikowano
  • Autor

Czyli pozostaje naprawa przez fachowca bo z vagiem to chyba nie takie proste a pozatym trzeba mnieć odpowiednie kable żeby się podpiąć do samochodu co gorsze mieszkam teraz w angli nie wiem gdzie szukać. Dziś rano zaprowadziłem samochód do jakiegoś gostka ma mi sprawdzić co jest grane mam nadzieje że to nie będzie jakaś drobna rzecz a on mnie skasuje skasuje jak by wszysko wymienił.

Opublikowano

jest na forum troche ludzi z angli poszukaj i puśc PW donich może maja Vaga

Opublikowano
  • Autor

Wesz co odebrałem samochod dalej nie zrobione powiedzieli że to panel sterowania klimą kupiłem zaraz używaną oni ją zamontowali i dalej nic teraz powiedzieli że to może nie od tego modelu faktycznie wyciągnąłem ją z benzyniaka a ja mam diesla ale chyba to nie robi różnicy wizualnie jest taka sama podłączyli moj samochód pod kompa i wyskoczyło 5 usterek dali mi te numery ale co mi po nich. Kazali mi znależć identyczny panel jak ja mam i przyjechać fajnie co? Gorsze jest to że za każdą wizyte mnie kasują. :angry:

Opublikowano

raczej bez ingerencji fachowca się nie obędzie, vag-iem nie naprawisz, a jedynie zdiagnozujesz usterkę

Opublikowano

to przylec do mnie 1 raz i wyjedziesz szczesliwy i zimny :grin:[br]Dopisany: 14 Maj 2007, 17:46 _________________________________________________

raczej bez ingerencji fachowca się nie obędzie, vag-iem nie naprawisz, a jedynie zdiagnozujesz usterkę

no i tu chodzi o diagnoze na poczatek

Opublikowano
  • Autor

Jak sie orientujesz w tych kodach to moge ci podać? Do polski wybieram sie 15 czerwca na 3 tygodnie. :wink:

Opublikowano

daj mi te kody PW

Opublikowano

Wesz co odebrałem samochod dalej nie zrobione powiedzieli że to panel sterowania klimą kupiłem zaraz używaną oni ją zamontowali i dalej nic teraz powiedzieli że to może nie od tego modelu faktycznie wyciągnąłem ją z benzyniaka a ja mam diesla ale chyba to nie robi różnicy wizualnie jest taka sama podłączyli moj samochód pod kompa i wyskoczyło 5 usterek dali mi te numery ale co mi po nich. Kazali mi znależć identyczny panel jak ja mam i przyjechać fajnie co? Gorsze jest to że za każdą wizyte mnie kasują. :angry:

W ten sposób będziesz wymieniał panele w nieskończoność.

Zmiana panelu musi być skojarzona z jego kodowaniem, chyba że wyciągniesz panel z auta o takim samym silniku i ten panel będzie miał dokładnie takie same numery oryginału.

Opublikowano

Miałem ten sam problem, musiałem kupić sprawny sterownik. A co do tego czujnika (chodzi pewnie o presostat - czujnik wysokiego ćisnienia jesli się nie mylę) też miałem niesprawny, a bez podłaczenia do kompa to jak pisali koledzy wyżej to sie nie obędzie. pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Do kompa podczepili wyskoczyło 5 błędów a co z tym sterownikiem masz na myśli panel sterowania? :a4fan:

Opublikowano

ile kasują za podłączenie do kompa w anglii, bo też muszę podłączyć

Opublikowano
  • Autor

Ja zapłaciłem 30 f. Coś masz nie tak?

Opublikowano

na klimatroniku pokazuje 2 błędy

18.3 Napięcie dmuchawy świeżego powietrza, sporadyczne

22.1 (F118) Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa,

*22.1 (zobacz poniżej) *22.1 Kompresor pozostaje wyłączony aż wyłącznik się zamknie