Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Zawieszenie pneumatyczne jak się sprawuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sorry, że na forum audi a 4 chcę zapytac o zawieszenie pneumatyczne w audi allroad,ale jeżeli ktokolwiek mógłby mi coś powiedzieć na temat żywotności tych zawieszeń to będę wdzięczny. Dzięki.

Opublikowano

Tak .wahacze tylko z oryginału ok szt ok 600 zł jeden -często pompa siada koszt ok 3,5 tyś nowa i poduszki też drogie a pękają.Dokładnie należny sprawdzić w ASO przed zakupem takiego autka

Opublikowano

Powodzenia kolego, miałem A6 z zawieszeniem pneumatycznym z tyłu i ogólnie kicha, samochód po postoju kilku godzinnym wygladał jak citroen tak d*pa siadała bo miechy były nieszczelne i powietrze uchodziło.

Sprzedałem samochód znajomemu bo strasznie sie na nie nagrzał i pierwsze co robił to wymieniał te miechy, ile za to wszystko dał to ci teraz nie powiem ale chyba około 2 tys sie zakręciło.

Opublikowano

Więcej problemów i wpompowanej floty niż korzyści. Z naprawa też są problemy bo mało warsztatów sie podejmuje. Ja bym sobie darował.

• 2 lata później...
Opublikowano

podepne sie pod temat i odgrzeje kotleta :-P

czy ma ktos pojecie czy zawieszenie z allroada podejdzie do a4 b8??

napewno podchodzi do a6c6 .

Opublikowano

to już lepiej zainwestować w dobry airride niż kupować i próbować dopasować do swojego auta:wink:

Opublikowano
to już lepiej zainwestować w dobry airride niż kupować i próbować dopasować do swojego auta:wink:

kolego air ride nie ma homologacji, latego pytam o ori.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pneumatyka do bani jak to wygląda ostatnio pisali w gazecie Motor , lepiej szukać z tradycyjnym zawieszeniem :)

Opublikowano
pneumatyka do bani jak to wygląda ostatnio pisali w gazecie Motor , lepiej szukać z tradycyjnym zawieszeniem :)

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

zakładam, że miałeś przyjemność jeździć:

S-klasą W220

VW Phaeton

A8 D3

echhh.... ten wiek :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

moze wytlumacze dlaczego coraz wiecej osob bedzie sie przesiadac na ori graty, gwint to przezytek hehehe sprezyn juz nikt nie kupuje

po pierwsze wszystko zgodnie z prawem

po drugie bezpieczenstwo

po trzecie mozna tak zaadoptowac ze bedzie gleba jak na airze :-)

Opublikowano

Mój ojciec miał merca z pneumatyką, powiem tyle że więcej z tym problemu było niż korzyści. I już raczej nigdy się nie pokusi o pneumatyczne zawieszenie

• 4 lata później...
Opublikowano

A ja uważam, że zawieszenie pneumatyczne to naprawdę fajna sprawa. Jeśli chcecie, to możecie zajrzeć do http://pneumatic24.pl/ , gdzie znajdziecie ofertę części do zawieszeń pneumatycznych do różnych modeli i marek samochodów. Może znajdziecie u nich również coś do swojego auta.