Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Turbo Timer APEXI - jak podłączyć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy zakupiłem takie urządzenie jednak nie ma w nim instrukcji i nie moge za bardzo w sieci znaleść jak to podłączyć. Znalazłem tylko że szary przewód podpinam do ręcznego, czarny do uziemienia, natomiast biały powinien być do sondy lecz w benzynie się nie podłącza. Mam jeszcze czerwony, zielony i niebieski. Domyślam się że pewnie gdzieś w stacyjkę trzeba się wpiąć, ale w które przewody?? A może są tam poprostu przewody o tych samych kolorachh i do nich trzeba wpiąć?? Jakby mógł ktoś napisać, najlepiej tak żeby zostało dla potomnych:)

Opublikowano
ttpinout.jpg
Opublikowano
  • Autor

dzięki.

tylko teraz rozumiem że czerwony to +, ale do akumulatora??

no i zielony do zapłonu, ale możesz napisać jaki kolor przy stacyjce to zapłon??i ewentualnie w którym miejscu najlepiej go wpiąć??

Opublikowano

dzięki.

tylko teraz rozumiem że czerwony to +, ale do akumulatora??

no i zielony do zapłonu, ale możesz napisać jaki kolor przy stacyjce to zapłon??i ewentualnie w którym miejscu najlepiej go wpiąć??

tak czerwony to (jak nazwa wskazuje Constant) stały +

masz TT apexi taki ? (jeśli taki to mogę pomóc bo podłączałem go niedawno u siebie)

turbotimer001-3.jpg

tu masz kostkę stacyjki

Schematwtyczkistacyjka.jpg

opis:

"Na przewodach 3,4 jest stale +12

Po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłonu (świecą kontrolki) na przewodach 5,2 pojawia się +12

Po przekręceniu w pozycje odpalania na przewodach 1,6,5 pojawia sie +12 a na przewodzie 2 znika"

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie mam właśnie taki jak na foto. To możesz mi jeszcze napisać do których numerków z Twojego rysunku podłączyłeś czerwony i zielony przewód??

Opublikowano

do 3 stałe 12+ czyli czerwony do czerwonego a do 5 (czarny)podaj zielony :good:

Opublikowano

Ja podłączyłem wg poniższego opisu (metodą prób i błędów) i jest ok :good:

czerwony daj do listwy na zacisk 30

6dfa8b7a05b7f7ecm.jpg

TT kostka stacyjki

zielony ------- czarny nr.5

niebieski ------- żółty z czarnym paskiem nr.2

kostka licznika (zielona, licznik poliftowy)

szary ------- brązowy pin13

Opublikowano

TT-TurboTimer-to ze po ostrej jezdzie dajesz sobie czas 2min,wyciagasz kluczyk ze stacyjki zamykasz auto idziesz do domu a po 2 min auto gasnie jest to ochrona turbinki :)

Opublikowano

dzięki Tukan :good:

fajna sprawa i dochodzi do moich planów :wink4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

podłączyłem i wszystko by było ok gdyby nie to że nie mogę zamknąć auta zanim zgaśnie:/ Muszę pewnie podłączyć któryś z kabli do alarmu. Ktoś wie może który i w które miejsce. Alarm mam chyba fabryczny...

No i jeszcze odnośnie podpięcia do ręcznego. Trzeba podpiąć do kabla o kolorze biało-brązowego.

Opublikowano

podłączyłem i wszystko by było ok gdyby nie to że nie mogę zamknąć auta zanim zgaśnie:/ Muszę pewnie podłączyć któryś z kabli do alarmu. Ktoś wie może który i w które miejsce. Alarm mam chyba fabryczny...

No i tu sa problemy,bylo to gdzies opisywane..czytalem ze trzeba przestroic alarm zeby załaczał sie po ok 2 min od zamkniecia auta :)
Opublikowano
  • Autor

czytalem ze trzeba przestroic alarm zeby załaczał sie po ok 2 min od zamkniecia auta :)

ktoś wie jak się to robi?? Jakiś szpec tylko, czy np da się Vagiem jak jest ori alarm??

Opublikowano

czytalem ze trzeba przestroic alarm zeby załaczał sie po ok 2 min od zamkniecia auta :)

ktoś wie jak się to robi?? Jakiś szpec tylko, czy np da się Vagiem jak jest ori alarm??

Napisz do Krzynka on zakladał TTi moze cos podpowie :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Krzyniek niestety nie wie jak to zrobić. On zamyka auto z kluczyka, a alarm zostaje nieuzbrojony...Może jednak ktoś coś wymyśli. Np kolega z Subaru sobie z tym poradził, ale pewnie w audi to nie będzie to samo...

http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?p=852119#852119[br]Dopisany: 22 Listopad 2009, 10:18:01_________________________________________________nie ma żadnego szpeca co by coś wymyślił?? :)

Opublikowano

też tak miałem i mój koleś - magik od elektroniki mi to zrobił bo tez miałem z tym problem ,najpierw wlutował jakiś przekaźnik ale po zamknięciu na pracującym silniku alarm wył bo się włączał czujnik wstrząsowy , nie wiem w jaki sposób to rozwiązał ale : samochód po zamknięciu z kluczyka uzbraja alarm bo nawet wsiadając przy załaczonym silniku ( na TT ) i wkładając kluczyk do stacyjki alarm zaczyna wyć , ale nie wyje od pracy silnika przez to że sie trzęsie

dodam tylko że mam dokładany alarm , nie ori.

Opublikowano
  • Autor

mój koleś - magik od elektroniki mi to zrobił

a mógłbyś się dowiedzieć jak on to zrobił??:)

Opublikowano

mój koleś - magik od elektroniki mi to zrobił

a mógłbyś się dowiedzieć jak on to zrobił??:)

jestem za głupi żeby to pojąć , moge dać ci numer do niego i sobie pogadacie :)

Opublikowano
  • Autor

A nie mógłby Ci narysować np jakiegoś schematu który byś wrzucił na forum??Nie wiem czy ja się też dogadam bo przez telefon może byc ciężko. W ostateczności jak nie dasz rade załatwić tego schematu to wylij mi nr na priw do przedzwonie... To jest jakiś Twój znajomy??

Opublikowano

To jest jakiś Twój znajomy??

bardzo dobry znajomy , na pewno sie z nim dogadasz

Opublikowano
  • Autor

To jest jakiś Twój znajomy??

bardzo dobry znajomy , na pewno sie z nim dogadasz

to wyślij jak możesz numer na priw do niego.