Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Problem z Kierunkowskazami Klubowicze Prosze o pomoc....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Prosze o pomoc wracajac z trasy pojawił sie problem z kierunkowskazami gdy włączam w lewo jest ok ale gdy włączam w prawo zamiast swiecic sie prawy swieci sie lewy oraz na tablicy zegarów też miga lewy kierunkowskaz...i tu moje pytanie czy to moze wina przekaznika jesli tak to gdzie go szukac...bardzo prosze Klubowicze o Pomoc. Z góry dzieki za pomoc....

Pozdrawiam Przemo

Opublikowano

Musiał będziesz chyba odkręcić manetkę i zobaczyć o co chodzi,gdzieś coś było opisywane o przeczyszczaniu styków w B5.

Opublikowano

Czytałem to o przeczyszczaniu styków ale w B6 jest tak samo usytuowany jak w B5 przekaznik pod włącznikeim awaryjnych...gdzie mam szukac tego przekaznika

Opublikowano

Czytałem to o przeczyszczaniu styków ale w B6 jest tak samo usytuowany jak w B5 przekaznik pod włącznikeim awaryjnych...gdzie mam szukac tego przekaznika

Wykręć poprostu manetkę,no ale do tego będziesz musiał odkręcić kierownicę.

Może ten temat w czymś Ci pomoże jak zdemontować.

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t24989.0.html;highlight=wymiana+przełącznika

Opublikowano

wina przelacznika,kierownice wyciagnij ,pozniej przelacznik i zobacz fizycznie czy jest ok,najlepiej gdybys mial drugi na podmianke

Opublikowano

....czyli z tego co mi podpowiadacie wina nie lezy po stronie przekaznika czyli Przełacznika (manetki) kireunkowskazów którego musze wymienic i powinno byc ok...ale jeszcze jedno czy gdy wymienie manetke trzeba bedzie podpinac pod komputer nie bedzie wyswietlało zadnego błędu na FIS-ie

Opublikowano

....czyli z tego co mi podpowiadacie wina nie lezy po stronie przekaznika czyli Przełacznika (manetki) kireunkowskazów którego musze wymienic i powinno byc ok...ale jeszcze jedno czy gdy wymienie manetke trzeba bedzie podpinac pod komputer nie bedzie wyswietlało zadnego błędu na FIS-ie

No niestety jak odepniesz taśmę to będziesz miał błąd hamulców

Opublikowano

....wymiana przełącznika i skasowanie błedu hamulców powinno rozwiazac moj problem....?

Najpierw rozkręć i zrób oględziny,jeżeli nic nie wymyślisz to wymień manetkę.

Opublikowano

Fayera dziekuje za pomoc w poniedziałek sie tym zajme...jeszcze raz dziekuje....Pozdrawaim Serdecznie[br]Dopisany: 31 Październik 2009, 20:43_________________________________________________LoloA4 tobie rowniez dziekuje za pomoc.....Podrawiam...Serdecznie[br]Dopisany: 31 Październik 2009, 20:44_________________________________________________Wiam.

Problem z moimi kierunkowskazami na razie minał ale byłem dzis u elektronika i podejzewa ze to wina manetki gdy problem wróci mam podjechac do niego aby zczytac bład....