Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AEB] Mega dobijający problem ze sprzęgłem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Sluchajcie wymienilem motor w mojej 1.8T AEB B5, sam motor, osprzet mam stary.

Problem jest tego typu ze po odpaleniu z przerazeniem stwierdzilem ze nie moge wrzucic zadnego biegu. Po sekundzie jednak wbilem normalnie 1 i podjechalem pod garaz. Nastepnego dnia juz nie moglem kompletnie zadnego biegu wrzucic :( (dodam ze sprzeglo, tarcze z dociskiem przekladalem ze starego silnika).Teraz pytanie, czy to wystarczy odpowietrzyc uklad? Bo poziom plynu jest ok. czy jednak moglem cos spierdzielic :mysli: ale jesli tak to jakim cudem dzien wczesniej wrzucilem bieg i podjechalem kawalek :no:

Poradzcie co mam zrobic w pierwszej kolejnosci bo po zakonczonej bezproblemowym odpaleniem wymianie silnika nie moge przebolec takiej akcji ;(

Opublikowano

musisz porządnie odpowietrzyć sprzęgło. Sprawdź ustawienia cięgien, czy czegoś nie pomotałes.

Opublikowano

Wiesz motyw jest taki ze skrzyni nie ruszalem, a i uklad wspomagania, hamowania i klimy nie ruszalem tylko dalem na bok bez odlaczania. Jutro moze uda mi sie zabrac za odpowietrzanie to cos pomotam. :good:

Aha a w opisie nie dodalem jeszcze czegos co dzisiaj zauwazylem, mianowicie po przekreceniu kluczyka wyswietla sie problem z hamulcami, gasnie dopiero po przytrzymaniu hamulca. To sklania do myslenia ze uklad jest jednak tylko zapowietrzony bo nie ma cisnienia, dobrze rozumuje?? :mysli:

Opublikowano

o sklania do myslenia ze uklad jest jednak tylko zapowietrzony bo

Możliwe że przy demontażu skrzyni rozszczelnił się siłownik przy skrzyni.

Tak czy inaczej zabawę należy rozpocząć do sprawdzenia poziomu płynu hamulcowego i odpowietrzenia sprzęgła.