radzisz22 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 Witam mam problem nie działa mi lewy kierunkowskaz i się jak go załączy słychać piszczenie w przycisku od awaryjnych. Prawy oraz awaryjne działają a jak się dociśnie lekko ten przycisk awaryjnych to zaczyna działać i lewy co to może byc za przyczyna?
Robi1 Opublikowano 2 Listopada 2009 Opublikowano 2 Listopada 2009 przycisk od awaryjnych jest jednocześnie przerywaczem kierunkowskazów, w środku jak rozbierzesz jest taka mała cewka i styki, które się zwierają i rozwierają. u mnie było tak że po zwarciu nie odbijały i też kierunki nie chodziły. naprawiłem ale znów po jakimś czasie to samo. już za bardzo są zużyte te styki ja kupuje nowy. w serwisie ori około 90 zł
radzisz22 Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 wymienilem cały włacznik awaryjnych i nic mi nie dało. Wziełem wd40 i popsikałem solidnie koło manetki kierunków klikając raz lewy raz prawy i wszystko działa jak należy
onion007 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Opublikowano 4 Grudnia 2009 u mnie było tak że po zwarciu nie odbijały i też kierunki nie chodziły. naprawiłem ale znów po jakimś czasie to samo. już za bardzo są zużyte te styki ja kupuje nowy. w serwisie ori około 90 zł U mnie jest to samo, ale mam wrażenie że to tylko wtedy gdy jest zimny samochód bo tylko na początku mi się psuły a po 2 godzinach jazdy po miescie wszystko było ok ale może to tylko takei wrażenie. U mnie raz działają kierunki raz nie. Jeśli włacze kierunki awaryjne to elegancko dziąłają także pewnie te styki już przestarzałe. Ale 90 zł to trochę drogo i w dodatku nei daje gwarancji że będzie wszystko ok. Ma ktoś może jakiś inny pomysł jak to naprawić???
baniflo Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 To napewno nie przekaźnik, wsadziłem 2gi i to samo;/
Rekomendowane odpowiedzi