Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Problem z wykasowaniem błędu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam duzy problem z wykasowaniem bledu z czujnika g85 a mianowicie ,zrobilem calibracje wpisalem login 11 40168 wszystko jak w opisie i dalej jest blad na desce swieci sie pomaranczowa kierownica po podlaczeniu vaga nie wykrywa bledu niemam pojecia jak go usunac przy odpaleniu samochodu jest sygnal ostrzegajacy o bledzie ,moze ktos z was ma jakis sposob na usuniecie tego bledu z gory dziekuje i przepraszam za bledy nie posiadam polskiego windowsa .a tak ten blad wygladal gdy wykryl go vag

Sunday, 25 October 2009, 15:25:13

VAG-COM Version: Release 409.1-US

Control Module Part Number: 8E0 614 517

Component and/or Version: ABS/ESP front 1726

Software Coding: 04255

Work Shop Code: WSC 06435

1 Fault Found:

01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30

35-00 - -

Opublikowano

moze jednak czujnik jest uwalony ...

czy ja dobrze zozumialem ... wywala kontrlke a blad nie jest zapisany ?

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie tak jest na poczatku go widzial ale jak go wykasowalem juz go nie widzi ale wywala kontrolke na blacie :shocked: niemam pojecia co to moze byc prosze o pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie też jest (pojawia się) ten błąd odkąd temperatury znacznie spadły w okolice 0*C

Control Module Part Number: 8E0 614 517

Component and/or Version: ABS/ESP front D1320

Software Coding: 04255

Work Shop Code: WSC 06435

3 Faults Found:

35-00 - -

00778 - Steering Angle Sensor (G85)

37-00 - Faulty

00778 - Steering Angle Sensor (G85)

37-00 - Faulty

Readiness: N/A

jak temperatura skoczy troszkę powyżej 5*C kontrolka ESP mi się nie zapala i jest chwilowo spokój z tym błędem. robiłem już adaptacje tego czujnika ale to pomaga na chwile, jak się zrobi zimniej to błąd czujnika G85 powraca. Czyżby to już za słaby akumulator ?? a może jednak ten czujnik jest uwalony, ale to by błąd ESP był cały czas, a u mnie jak pojeżdżę troszkę samochodem to kontrolka ESP sama gaśnie po czym z rana znów potrafi się zapalić i jest błąd czujnika G85. już nie wiem od czego zacząć czy rozbierać kolumnę kierownicy i oblukaćtą taśmę czy zmienić akumulator.....

Dodam tylko jeszcze że "czasami" ale nie zawsze razem z kontrolka ESP zapala mi się kontrolka ABS

Opublikowano

No dzisiaj na zlocie sprawdziliśmy, w jakim stanie jest mój aqumulator, no i jak samochód jest nieodpalony jest 11, 9 Volt a w czasie odpalania spada na chwile w granice 9,6 Volt, a to juz stanowczo za mało żeby system ESP prawidłowo "wystartował", więc radze ci sprawdzić akumulator........

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam!

Ja miałem problem z pompą wspomagania, przy maksymalnym skręcie zaczęła mi piszczeć(trzeszczeć) ale specjalista od pomp powiedział, żebym spokojnie pojeździł jeszcze 10.000 km. Przejechałem może z 3 tysiące, pompa przestałą piszczeć (może minimalnie słabiej skręca ale to minimalnie - może też to mi się wydawać :). Gdy zaczęły się te mrozy zaczęło mi piszczeć BREAKS! przy skręcaniu i ikonka (!). Miałem na VAGu taki sam błąd: Steering Angle (G85), po skasowaniu go jakby na dzień problem ustał... Jednak znowu jest taka sytuacja że gdy skręcam przy prędkości 30-100km/h to mruga mi z 10 razy BREAKS! i pipa 3-krotnie. Na postoju jak skręcam to nie pipa. Błędu na VAGu nie ma żadnego. Auto ma już 200.000 przebiegu ale tylko ostatni 20 w Polsce.

CO to może być?

Opublikowano

napenwo masz błedy , sprawdz sterownik abs, i tablice przyrzadów

Opublikowano

Ostatnio gdy auto stało cały dzień w ogrzewanym garażu to odpaliłem i nie było żadnych błędów a jak jechałem to temp spadła do -3.

Błędów na VAG cały czas brak. Potem jednak postało na parkingu przy supermarkecie i znowu kwiczy BREAKS! :(

Sprawdziłem napięcie na akumulatorze 11.8V miałem, w trakcie zapalania spadło do 9V z hakiem, gdy silnik chodził oczywiście 14V :)

Myślicie że to źle? To że spada przy zapalaniu to chyba normalne?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Cieszkop poradziłeś sobie z tym błędem? Ostatnio mam dokładnie takie same objawy... przy ostrzejszym skręcie w prawo mruga BREAKS i pika trzykrotnie. Muszę sprawdzić poziom płynu hamulcowego i podpiąć VAGa bo chyba pojawił się ten błąd

skasowałem go ale sprawdzę czy wrócił.

Opublikowano

Pewnie czujnik do wymiany.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie czujnik tylko dolać musiałem płynu :) Dla informacji DOT-4 10 zł chyba 0,5l