and Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 i co jak w niego dmuchne to mi sie otworzy klapa bagaznika gdyby to była prawda to bede wniebowziety
Krzysztof Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Musisz pociągnąć powietrze. Dmuchanie zamyka zamek.
and Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 napewno jak uzyje tego rozdzielacza i dmuchne w rurke to mi otworzy zamek tylnej klapy?[br]Dopisany: 01 Marzec 2010, 21:23_________________________________________________pociągnac do siebie i napewno otworze tylną klape? bo ja chce jutro zamek rozwiercać
Krzysztof Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Ja zrobiłem to tak, że rozgrzałem rurkę w miejscu gdzie wchodzi na rozdzielacz i zsunąłem ją. Następnie zassałem powietrze i bagażnik się otworzył :gwizdanie: Aby zamknąć bagażnik czy też wlew paliwa musisz dmuchnąć aby otworzyć należy zassać. To chwila roboty a może uda się bez cudowania z wiertarkami itp.
and Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 a tez ci padła pompa centralnego? i czemu nie mogłes otworzyc kluczykiem?
Krzysztof Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Pompka działa ale spięta na krótko. Magik powiedział, że to coś z sygnałami z auta prawdopodobnie(krańcówki w drzwiach or sth). W czwartek będę wiedział dokładnie bo odstawiam mu auto do kompleksowego przeglądu centralki. A otworzyć nie mogłem kluczykiem bo wygląda na uszkodzoną wkładkę..
and Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 mi central przestał chodzic po tym jak wyminiłem głosniki w drzwiach przednich ale to chyba nie ma zadnego znaczenia
Krzysztof Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 Raczej nie.. pochwal się jutro czy coś to dało czy użyłeś jednak wiertarki :gwizdanie:
and Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 kuźwa nie strasz mnie ta wiertarka tobie sie udao to ja chyba tez tak otworze jak ty,tylko trzeba zassać
turbobastard Opublikowano 1 Marca 2010 Opublikowano 1 Marca 2010 ta wkladka w tym zamku to skomplikowana jest do wymiany/naprawy? mi tez sie nie przekreca tam kluczyk
and Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 ja tam włozyłem kluczyk jakos coś tam puściło ale nie moge przekeręcic kluczyka nie wiem czy niemiec wkładke wyminieł czy dalej cos tam jest przyblokowane[br]Dopisany: 01 Marzec 2010, 22:00_________________________________________________witam zassałem rurke tak jak poradziliście i otworzyłem bagaznik póxniej odblokowałem zamek , najpierw pryskałem penetratusem a później wurth ten ostatni działa chyba najlepiej i puścił, a pompka centralnego zepsuta rozsypał sie wirnik i co teraz?
Krzysztof Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 A nie mówiłem :gwizdanie: Chyba najlepiej to kupić używkę z pewnego źródła. Gdzieś na forum była instrukcja jak zregenerować pompkę jak rozsypany jest wirnik ale trzeba znaleźć wirnik i w ogóle trochę zabawy było z tym.
and Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 tak puścił zamek używałem penetrusa, wurtha i puścił, a nie chodził odkąd mam ten samochód czyli jakies 2 lata a nie wiem ile wczesniej, ale wykręciłem go z klapy i dopiero wtedy ptobowaem rozruszac troche stukałem pukałem pryskałem i puscił[br]Dopisany: 02 Marzec 2010, 19:01
turbobastard Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 czy za ten caly uklad centralnego z pompka odpowiada jakis bezpiecznik?
Krzysztof Opublikowano 6 Marca 2010 Opublikowano 6 Marca 2010 turbobastard oczywiście. O ile pamiętaj jest to bezpiecznik nr 38 - 15A. Odpowiada za centralne blokowanie drzwi i oświetlenie bagażnika..
turbobastard Opublikowano 7 Marca 2010 Opublikowano 7 Marca 2010 jutro sprawdze bezpieczniki dokladniej ale z tego co patrzalem dzisiaj to wygladaja ok. kombinowalem z przekaznikiem i pilotem do centralnego po z grubsza podlaczeniu zamek sie otworzyl ale zaraz potem nic nie dziala ani centralny ani oswietlenie kabiny automatyczne ani szyby nic, niedawnio padla mi pompka ale na niej nie dzialalo mi zamykanie i otwieranie a szyby moglem otwierac, podmienilem ta pompke i wraz nic nie dziala wiec to chyba nie pompka? a i ten caly przekaznik wyjalem przed wymiana pompki, kurde no nie wiem o co chodzi Spoko spoko, nie spieszcie sie tak z odpowiedzia hehe to na szczescie tylko bezpiecznik, dzieki chico
Sebo83 Opublikowano 14 Marca 2010 Opublikowano 14 Marca 2010 Witajcie, Mam taki problem, że przy otwieraniu samochodu pompka pracuje mi jeszcze z 5 sekund po otwarciu wszyskich drzwi i bagażnika. Do tego doszedł mi taki zonk ze alarm (nie fabryczny) włacza mi sie samoczynnie. Po jego zachowaniu przy uzbrajaniu czesto mi sygnalizuje ze drzwi sa otwarte poczym wlacza sie wycie syreny. Juz mnie to irytuje bo w nocy musze wstawac i go wyłączac:/ Czy to moze byc tez problem z pompką czy gdzi indziej szukać przyczyny?
karolasterka Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 witam. mam podobny problemik, coś się dziej ale nie wiem co. pompka pracuje z reguły dobrze, ale gdy auto się rozgrzeje tzn trochę dłużej pojeżdżę to nie działa mi oświetlenie wnętrza i zamykanie, ani z z pilota ani z kluczyka. Wystarczy ze samochód postoi parę ( naście) minut i wszystko wraca do normy i działa, co się dziej że gdy dłużej sie pojeździ to nie chce działać?
WEDKARZ23 Opublikowano 25 Maja 2010 Opublikowano 25 Maja 2010 panowie mój zamek nie zawsze reaguje na pilota ale zawsze na kluczyk czasem przekręcę kluczyk w drzwiach i otwierają się drzwi kierowcy a reszta dopiero jak je całkiem otworze jak ruszę klamkę , proszę napiszcie czy to też ta pompka bo mi się nie wydaje może jakiś sterownik
Rekomendowane odpowiedzi