Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Problem ze światłami stopu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś rano zauważyłem, że gdy samochód jest zapalony i włączyłem spryskiwacze - zaczęły migać swiatła stopu oraz Stop w tylniej szybie. Póżniej sprawdziłem to dokładniej i okazało się, że nie tylko w momencie włączenia spryskiwaczy - również podczas normalnego postoju Podejrzewam, że nastąpiło jakieś zwarcie. W których miejscach sprawdzić połączenia - co mogło się stać??

Opublikowano

zwróć uwagę czy to tylko światła stopu czy również światła przednie - może okazać sie żę alternator woła pomocy

Opublikowano

z przodu mam światła xenonowe - ale z przodu wszystko jest ok. Dziś ten problem nie występował.

Które miejsca sprawdzić pod kątem zwarcia??

Opublikowano

zastanawiam się czy czasem nie jest to problem z odczepionym przewodem na płyn do spryskiwaczy jak w b5 (tam jak się odczepi taki przewód to leci woda pod dywanik kierowcy gdzie w pobliżu są elekryczne wiązki) - ale to do sprawdzenia w b6 - może przyda się ta sugestia.

Opublikowano

Witam,

mialem juz ten problem w moim B6 w czasie ostatnich wakacji. W czasie postoju np w nocy, ni stad ni zowad wlaczaly sie stopy. U mnie to byla kwestia wlacznika stopow, tego mocowanego przy pedale hamulca. Wlacznik kosztowal 48 pln( tanio jak na AUDI, nie?) robote elektryk zrobil za 10 pln(!!!). Podobno byla partia wadliwych wlacznikow, ktore po jakims czasie same sie zwieraly w srodku i wlaczaly stopy w zupelnie nieoczekiwanych momentach.

Pozdrawiam