YATES Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 Może ktoś wie jakim preparatem zmyć z płaskiej,gładkiej powierzchni rozmazany klej Super Glue ????
YATES Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Opublikowano 15 Maja 2007 Chodzi o sklejkę drewnopodobną,która jest po bokach stołu bilardowego .Trochę Super Glue mi się wylało i jak to chciałem zebrać to rozmazałem.
Hincó Opublikowano 15 Maja 2007 Opublikowano 15 Maja 2007 Ja bym od razu lałł chemie, aceton, rozpuszczalnik, zmywacz do paznokci, ropa, benzyna itp itd Na końcu jakby dalej nie zeszło to podpalanie.. tylko zostają plamy od ognia. Na biurku kiedys zrobiły mi sie przypalone miejsca od lutownicy, zeskroałem warstwe lakieru(?) i jest cacy, moze stół też ma gruby lakier
Gość spedyt Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Ciężka sprawa, te kleje najczęściej rozpuszczają powierzchnię i mogą zostać wrzery po kleju. Jeżeli tego nie widać tak bardz to bym zostawił
kamil21 Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 tak jak pisze Hincó spróbuj rozpuszczalnikiem czy czyms takim, ewentualnie nie podpalenie a rozgrzanie tego kleju np. opalarka i zmycie rozpuchem tylko nie wiem czy super glue sie rozpusci pod temp. uwazaj czy podgrzewaniu aby nie przesadzic bo przypalisz, a jaki kolor tej sklejki? Polakierowane czy laminat? Bo jesli piszesz ze to sklejka to powinna byc polakierowana to delikatnie papierkiem sciernym a pozniej zrób retusz lakierem i moze sie nie bedzie tak rzucac w oczy jak cie to razi. Jesli powloka ochronna to laminat to spróbuj zmyc jesli nie zejdzie to lepiej zostaw.
ERWIN Opublikowano 27 Maja 2007 Opublikowano 27 Maja 2007 miałem podobny problem i poradziła benzyna ekstrakcyjna którą kupisz za grosze w niemal każdym chemicznym . tylko nie lej za durzo aby nie została plama na drewnie najlepiej na szmatkę i trochę poszoruj
Rekomendowane odpowiedzi