lmatys Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Witam. Zastanawia mnie jaka bedzie roznica po chiptuningu mojej bryczki 1.8TQ 150PS 210Nm... Zakladajac ze dojdzie +50Nm i +30PS..?? O ile sekund poprawi sie sprint do setki? Pozdrawiam.
rex Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Powiem Ci tak, ja u siebie w serii miałem 157 kuców i 220 moment (AVJ). Do setki sprint w ok. 8.5 sek. Teraz, po programie (moc zapewne ciut ponad 200 kuców), G-Tech mi pokazal 6.8 sek. Była to dopiero 4 próba, więc kto wie, może jeszcze nawet i lepszy czas bym wykręcił. W każdym bądź razie różnica chips/brak chipsa - ogromna
poziek Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 a ja przez 5 dni jeżdziłem na programie seria - i się jeżdzić nie dało czas Rexa po czipie jest wiarygodny
Gość Murzyn Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 moge potwierdzic wasz spostrzezenia - 1.8T bez czipsa to poprostu muł. Po programie robi jak najbardziej pozytywne wrazenie
lmatys Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Opublikowano 16 Maja 2007 Powiem Ci tak, ja u siebie w serii miałem 157 kuców i 220 moment (AVJ). Do setki sprint w ok. 8.5 sek. Teraz, po programie (moc zapewne ciut ponad 200 kuców), G-Tech mi pokazal 6.8 sek. Była to dopiero 4 próba, więc kto wie, może jeszcze nawet i lepszy czas bym wykręcił. W każdym bądź razie różnica chips/brak chipsa - ogromna A kolega gdzie robil moda? Ja mam ten sam silnik AVJ ;-). Pozdrawiam.
Elberoth Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Ja miałm swego czasu chipa chiptronica, zrobiłem na nim z 80k km, i wszystko było super. Tak więc z czystym sumieniem moge polecić.
rex Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Powiem Ci tak, ja u siebie w serii miałem 157 kuców i 220 moment (AVJ). Do setki sprint w ok. 8.5 sek. Teraz, po programie (moc zapewne ciut ponad 200 kuców), G-Tech mi pokazal 6.8 sek. Była to dopiero 4 próba, więc kto wie, może jeszcze nawet i lepszy czas bym wykręcił. W każdym bądź razie różnica chips/brak chipsa - ogromna A kolega gdzie robil moda? Ja mam ten sam silnik AVJ ;-). Pozdrawiam. W V-Techu, w Krakowie.
Elberoth Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Samym programem już dużo nie zdziałasz. Najpierw zamontuj jakiś wydech.
Gość Murzyn Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 coz zrobic 163 nie sa tak wdzieczne do czipsow jak 150 praktycznie maja takie same parametry po chipsie...a nawet mniejsze. Nie wiem z czego to wynika
Gość Murzyn Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 no dobrze przypuszczasz... tak smiem przypuszczac ze nasi tunerzy nie maja jeszcze do konca opanowanej 163.... moge sie troszeczke mylic
poziek Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 to troszeczke to trzeba przycisnąć, posiedzieć cały dzień nad głową i już plus wywalić kata
Dzo-Dzo Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 No wiecie to co przeczytalem ze 163 gorszy od 150 na chipa - nabieram doła i nie mam juz chyba ochoty jechac do jastrzebia na ten programik p.s a jak to jest z katem wywalic go jak bede robil program czy nie ?? aha miezylem od 0 do 100 tki było 7,19 s z kolegą 98 igo 7,50 s
Dzo-Dzo Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 dostałam :bicz:od Pozia i już nie jestem tak zadowolona, ale cóż takie życie. Wrzucaj programik zawsze to lepsz niż seria. Czemu co sie stało zepsuło sie cos bo nie jaze
Dzo-Dzo Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 Dzieki Bryniu - wiesz co przed chwilą dzwonilem do opola to jakies tam firmy tuningowej i powiedzieli mi ze nie wieżą w to ze da sie osiągnąć 30 KM wiecej na moim silniku - na dieslu sie da ale w tym moim aucie jest to przyrost w granicach od 7 do max 10 KM no to jest zenada nie wiem o co chodzi dam wam linka do tej strony http://www.prestige.mur.pl/kontakt.htm koles mnie troche podłamał a moze mial racje komu tu wiezyc ?? u niego chip pare groszy kosztuje no ale 7 KM wiecej nie wiem , juz mam dosyc chyba sprzedam to audi i kupie cos innego CHyba ze to był jakis warsztat typu piwnica POMOCY CO ZROBIC KTO TU MA RACJE
Gość Murzyn Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 czemu w temacie czipsów najczesciej mi j...a spadaja dzo zadzwon do ASO, to Ci powiedza, ze silniki wybuchaja :cheesy: Jedz do tego jastrzebia i poprost o ostry-hardcorowy program - dostadniej okreslilem to w temacie dyno
Dzo-Dzo Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 Bryniu dzieki tak myślałem ze burak nie wie o co chodzi ale wiesz chcialem sie upewnic No koles przez tel był faktycznie nie kumaty :-) ale Mega firma tuningowa haha zenada trzeba go umiescic w tym pseudo chip tunerzy W Jasrzębiu chcą 1120 zł - dwoma homowaniami przed i po ale skoro hamownia jest za free to niech odlicza od tej ceny to hamowanie dwukrotne i niech mi to zrobią za 800 zł max bo nie wyrobie :-)
Rekomendowane odpowiedzi