tiger_seba Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Jak w temacie, mam problem z 2.4 v6, zaczęło się po założeniu gazu przez partacza, poprawiłem to u fachowca i prawie jest OK, tak mi się wydaje, mam tylko parę pytań czy fałki jak pracują to mają takie same parametry, bo u mnie 1 fałka jest szybsza o 0.5s. Takrze spaliły się czujniki od fałek i od powietrza, występuje parę błędów jeszcze ale te są najbardziej poważne. Od czego mam zacząć, czujniki już wymieniłem. Albo gdzie mam podjechać do jakiegoś naprawdę fachowca żeby zobaczyć co i jak z nim jest nie tak.
michuNS Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 opisz dokładniej o co chodzi bo nikt Ci nie pomoże jeżeli zrozumiale nie wyjasnisz w czym problem.
M3I Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 chodzi o czasy wtrysków ? różnice pomiędzy czasami na jednej i drugiej głowicy? różnica chyba 5 ms?
juby_p Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 5ms to masakra pewnie chodzi o 0.5ms i podstawowe pytanie czy róznica jest na LPG czy na benzynie? Jesli tylko na LPG to poprosze fotki z silnika i instalacji.
Dev Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 5ms to masakra pewnie chodzi o 0.5ms i podstawowe pytanie czy róznica jest na LPG czy na benzynie? Jesli tylko na LPG to poprosze fotki z silnika i instalacji. to zalezy jakiego masz junkersa i jak go ustawisz
M3I Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 5ms to masakra pewnie chodzi o 0.5ms i podstawowe pytanie czy róznica jest na LPG czy na benzynie? Jesli tylko na LPG to poprosze fotki z silnika i instalacji. racja , przecież na jałowym ma ok 3 ms [br]Dopisany: 15 Listopad 2009, 18:07_________________________________________________ czy róznica jest na LPG czy na benzynie róznica pewnie już jest i na PB i na gazie
juby_p Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 róznica pewnie już jest i na PB i na gazie Myślisz teoretycznie jak silnik popracuje na benzynie to powinny sie wyrownac po jakims czasie, ale może masz racje najpierw fotki z pod maski i bedzie wiadomo. Ewentualnie dla pewnosci proponuje odłaczyc aku na noc potem zobaczyc w sterowniku LPG bez przełączania na LPG czasy benzyny jeśli sa równe to ewidentnie wina leży po stronie LPG.
michuNS Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 .. a co pokazują sondy ? chodzą obie w pełnym zakresie?
Rekomendowane odpowiedzi