LukaszMinda Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 witam serdecznie jestem włascicielem vw passata b5 99r 1.9 tdi afn 110km,użytkuje auto w celach zarobkowych czyli taxi jestem zadowolony z auta i nie mam z nim zadnych problemow,chcialbym zakupic audi a4 b6 2002-2004 1.9tdi 131 km i niestyty tak samo na taxi.pisze bo potrzebuje informacji na temat tego silnika a najlepiej za pytac kogos kto takie auto uzytkuje wiec panowie prosze o pomoc na co mam zwrocic uwage,i co sie spodziewac po zakupie tego autka.dzieki wielkie za pomoc
Dev Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 tak opisac wszystko na forum i jednym tchem bedzie ciężko jezeli masz jakies upatrzone autko to trzeba jechac albo do dobrego mechanika z odpowiednim sprzetem albo w ostatecznosci do ASO wydasz tam pare złotych ale w przyszłosci ewentualne usterki nie pojda w tysiace w aucie niestety trzeba zwrócic uwage na dosłownie wszystko: silnik, nadwozie, zawieszenie wpisz na SPOTACH w Twojej okolicy że szukasz kogos kto ma odpowiednia wiedze i sprzet to na pewno Ci pomogą jeszcze lepiej jak kilka osób pojedzie na oglądanie fury, moze ktos bedzie miał VAG-a, który sprawdzi Ci przebieg w EDC15 ostatnio bylismy z kolegami z forum BMW na ogladaniu 320d E46 w 15 aut, facet był lekko zesrany ale auto zostało kupione i jest niezłym stanie,
LukaszMinda Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Opublikowano 15 Listopada 2009 no to niezle sam bym sie troszeczke zdziwil.a awaryjnosc tych silnikow bo wiadomo na taxi troszke km robisz??? najbardziej mi chodzi o silnik bo z reszta sobie mozna poradzic
Dev Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 no to niezle sam bym sie troszeczke zdziwil.a awaryjnosc tych silnikow bo wiadomo na taxi troszke km robisz??? najbardziej mi chodzi o silnik bo z reszta sobie mozna poradzic silniki sa bardzo trwałe szukaj, AWX-a lub AVF-a lej dobre paliwo, wymieniaj filtry i pamietaj o oleju, bezwzględnie 5W40 norma 505.01
LukaszMinda Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Opublikowano 15 Listopada 2009 a co to jest ten symbol AWX-a lub AVF-a czy to symbol silnika??? jesli tak jak mam to rozpoznac??
Dev Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 tak to oznaczenie silnika znajdziesz na pokrywie paska rozrzadu albo w bagazniku na kartce obok koła zapasowego jak bedziesz kupowac auto musi miec minimum 3 ori kluczyki jak nie ma olej faceta
LukaszMinda Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Opublikowano 15 Listopada 2009 a te 3 ogrynalne kuluczyki po co??[br]Dopisany: 15 Listopad 2009, 18:39_________________________________________________a no i jeszcze te symbole AWX-a lub AVF-a to rozumie 131 km tak??
bobek80081 Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 AWX-5 biegów AVF-6 biegów Na taxe chyba lepiej AWX-a ma dłuższe biegi
LukaszMinda Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Opublikowano 15 Listopada 2009 ok dzieki z apomoc przewertuje troszke forum i poznam to autko jeszcze raz dzieki pozdrawiam
Pawlo 2004 Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Jeśli na Taxe to lepiej AWX bo ma 5-biegową skrzynie więc mniej wajchowania w mieście albo jeszcze lepiej automat ale to juz inna historia Oznaczenie jaki to silnik oprócz tego co zostało napisane wyżej to znajdziesz jeszcze na "kielichu" za filtrem powietrza razem z innymi danymi auta. Co do silnika AVF - jestem jego użytkownikliem od roku, kręce nim przebiegi nie małe bo śmigam tym autkiem po Anglii 110 km dziennie a do tego podróże do PL i oprócz wymiany oleju, filtrów itp nic innego przy tym aucie nie trzeba robić. Zdaży się ze trzeba coś jeszcze wymienić jakieś inne częsci typu poduszka silnika czy inne ale na takie coś trzeba być przygotowanym w każdym aucie. Jednym słowem jak dla mnie nie zapeszając silnik AVF jest nie zawodny
truckmaniac Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 A ja tak z innej beczki. Nie uważasz, że B6 jest trochę małe jak na Taxi ?
slodki79 Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 A ja tak z innej beczki. Nie uważasz, że B6 jest trochę małe jak na Taxi ? Dokładnie jak kolega pisze,zwłaszcza wsiadanie do tyłu szału nie ma. Pomyśl nad czymś większym
truckmaniac Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 chcialbym zakupic audi a4 b6 2002-2004 1.9tdi 131 km A ja tak z innej beczki. Nie uważasz, że B6 jest trochę małe jak na Taxi ? B6 ?????????????? cos Ci sie pomyliło Kolego tam nie było AWX-a i AVF-a 1.9TDi tylko BKC, BLS i BXE Ta... Coś jeszcze ciekawego napiszesz ?
spanky Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 zamykam ... wszystko juz bylo to sa podstawy wielokrotnie opisywane na forum.
Dev Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 sorry nie doczytałem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi