Jump to content

[B5 AFN] Problem z oświetleniem bagażnika


kacek
 Share

Recommended Posts

Witam. Czy wie ktoś co może być powodem następującego zjawiska:

po otwarciu drzwi zapalają się wszystkie wewnętrzne światła oprócz komory bagażnika nawet po otwarciu klapy też się nie zapala.Kiedy odłączyłem a następnie podłączyłem na nowo złączkę od wyłącznika umieszczonego w zamku klapy lampka się zapaliła jednak tym razem nawet zamknięcie klapy i drzwi nie spowodowało jej zgaśnięcia dopiero kiedy zamknąłem auto poprzez centralny zamek lampka zgasła aby ponownie się zapaliła musiałem powtórzyć czynności jak wyżej.

zastanawiam się czy powodem może być zepsuty włącznik w zamku klapy czy coś nie tak z którymś przekaźnikiem a może ktoś ma lepszy pomysł jak się z tym uporać???

Link to comment
Share on other sites

lampka się zapaliła jednak tym razem nawet zamknięcie klapy i drzwi nie spowodowało jej zgaśnięcia dopiero kiedy zamknąłem auto poprzez centralny zamek lampka zgasła aby ponownie się zapaliła musiałem powtórzyć czynności jak wyżej.

Z tego opisu wynika, że lampa jest stale włączona. Przy świetle znajdziesz przełącznik. Gdy jest na 0 = lampa zawsze zgaszona. Gdy na środku, to zapala się jak otworzysz klapę tylną, 1 = lampa stale włączona

Link to comment
Share on other sites

Witam,

Uporałeś się z tym problemem?

Dzisiaj u mnie zrobiło się tak samo.

Jak dam przełącznik na lewo to świeci cały czas, jak na środek to w cale nie świeci a jak na prawo do zapala się przy otwarciu klapy bagażnika i gaśnie z innymi lampkami po czasie lub jak zamknę z pilota i to też nie zawsze się zapala.

Wcześniej było tak że zapalała się ze wszystkimi i gasła też ze wszystkimi.

Nie wiem w czym problem.

Nie wiem czy to może być to ale obecnie mam wymontowany silniczek wycieraczek bo obecnie go naprawiam.

Link to comment
Share on other sites

To i ja zgłosiłbym swój problem.

Dziś wymieniałem, żarówki do podświetlania rejestracji.

Zauważyłem, że nie świeci mi lampka bagażnikowa. Sprawdziłem żarówki i są w świetnej kondycji :>

Diody panelu są podświetlone - czyli prąd jest w lampce. Wszystko niby ok, ale... lampka nie świeci.

Gdzie szukać przyczyny?

Link to comment
Share on other sites

Mam prośbę czy mógłby mi ktoś zrobić fotkę tego przełącznika bo mi się coś rozsypało przy przesunięciu z pozycji 0 na 1 i latał bez przeskakiwania na określone miejsca więc rozebrałem a tam są takie jakby widełki z plastiku na które zakłada się metalową blaszkę która jeździ podczas przesuwania przełącznikiem po odpowiednich stykach, ale co tą blaszkę trzyma bo u mnie to coś odpadło i pewnie gdzieś w podsufitce "się wozi" :)

Jak zobaczę jak to wyglądało to może z czegoś wystrugam "zamiennik" :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

poradził sobie ktoś z problemem ??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...