Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

potrzebuje pomocy w sprawie klimy....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec problem jest taki kupilem audiczke w TDI nie miała paska na sprezarce

klimy okazało sie ze sprezarka była zarżnieta wiec kupilem druga z drugiej

reki ale to i tak nie mały koszt oraz nowy osuszacz zawiozlem wszystko do

serwisu wymienili sprezarke wsadzili nowy osuszacz przepłukali cały układ

odgrzybili sprawdzili szczelność (niby) nabili i.... cieszyłem sie klima 1

dzien:) pozniej pojechalem do nich zajeli sie sprężarka no bo przeciez jak z

drugiej reki i nie kosztowała 700 to znaczy ze cos z nia nie tak ale okazało

sie ze jest szczelna i sprawna przeszukali wszystko no i padła diagnoza ze w

takim razie to tylko parownik moze byc nieszczelny w poniedzialek maja miec

odpowiedni sprzet i to sprawdza a ja sie juz powoli rozgladam za parownikiem i

tu mam do ciebie pytanie czy parownik od innego modelu by pasował np Golf IV

lub Audi B4 czy nie czy np moze byc parownik z auta benzynowego A 4 i roznica

wieku 2 lata moj to 96 tamten to 98 i np czy mogł by byc parownik od Audiczki

1.9TDI ale manułalnej nie klimatronik i czy warto kupic uzywana czy tak jak z

osuszaczem koniecznie nowke sztuke?

:a4fan:

Opublikowano

We wszystkich przypadkach, które podałeś jest inny parownik.

Takie same są z tego samego rocznika, wtedy jest bez różnicy czy od diesla czy od benzyny.

Na pewno nie pasuje od golfa i od audi 80.

Opublikowano

Takie same są z tego samego rocznika, wtedy jest bez różnicy czy od diesla czy od benzyny.

Na pewno nie pasuje od golfa i od audi 80.

Potwierdzam że z tego samego rocznika będą pasowały części klimy.

Inne modele aut i roczniki odpadają

Doświadczenie z pracy w fabryce klimatyzacji samochodowych :evil:

Opublikowano

a wjaki sposób wkonali próbe szczelności twojego układu klimatyzacji , parowniki padaja ale bardzo sporadycznie ............ i jak parownik to masz co rozbierac przy wymianie. pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

no właśnie narazie nie wykonali zadnej próby szczelności parownika tylko wszystkich innych czesci i po braku wykrycia nieszczelnosci orzekli to musi byc PAROWNIK dopiero jutro maja miec jakis specjalny sprzet moze ktos by napisal jak ten sprzet sie zwie i na jakiej zasadzie dziala nie chcial bym zeby mi ktos wciskal kit i narazac sie na niepotrzebne koszta dzieki juz za te wskazowki ;-) pozdro :a4fan:

Opublikowano

sprzet ,to wykrywacz nieszczelnosci piszczy jak ucieka ,ale to podstawowy sprzet w zakładzie Klimatyzacyjnym :cheesy:

Opublikowano
  • Autor

Czyżby w zakladzie w którym zajmuja sie klima nie maja podstawowych sprzetów?? :rolleyes:hmmmdziwna sprawa w kazdym razie jutro polece tam i zobaczymy co i jak mam nadzieje ze wszystko bedzie gralo i jednak parownik bedzie szczelny tylko wtedy zastanawiam sie jaka bedzie diagnoza tych moich magikow?? aha juz wiem od was ze parownik tylko do samochodu z tego samego rocznika nie wazne czy TDI czy bezyna ale czy warto wziąść z drugiej ręki?? pozdrawiami czekam na opinie... :a4fan:

uzupełnij profil proszę

Opublikowano

hubur, z Twojego pierwszego posta wynika, że chyba masz klimatronik, tak? Może te Twoje magiki szukają w niewłaściwym miejscu, może to właśnie klimatronik sie zepsuł, to znaczy któryś silniczek albo coś. Czy po odpaleniu auta na wyświetlaczu miga wszystko przez jakiś czas?

Opublikowano

hubur, z Twojego pierwszego posta wynika, że chyba masz klimatronik, tak? Może te Twoje magiki szukają w niewłaściwym miejscu, może to właśnie klimatronik sie zepsuł, to znaczy któryś silniczek albo coś. Czy po odpaleniu auta na wyświetlaczu miga wszystko przez jakiś czas?

Jjednak z pierwszego postu wynika jasno ze ma nieszczelny układ :evil:

Opublikowano

Iceman, padła tylko taka diagnoza. No bo jak nie sprezarka to parownik, ale ciekawe czy to faktycznie sprawdzili..?

Opublikowano

A czy czasem kolega nie możę sie posilić parownikiem z passata? Wydaje się bardzo podobny.

Opublikowano

ja niegdy nieporównywałem czy parowniki sa takie same w audi i vw

Opublikowano

Dziwny ten Twój serwis...nie do końca wiem czy goście Ci wróżą w sprawie tej klimy (np.z numeru VIN) czy udają że nie mają sprzętu... :cheesy: używki mogą być oki bo tak jak pisze IceMan mało kiedy sie powinny rozszczelnic, możesz też dać do polutowania małe nieszczelności...

Opublikowano

Czyżby w zakladzie w którym zajmuja sie klima nie maja podstawowych sprzetów?? :rolleyes:

moglbys zdradzic w jakim zakladzie Ci to robia? tez mam problem z klima i tez jestem z Lublina :cool: nie bardzo sie znam i wlasnie tego sie obawiam,ze zaczna mi wymieniac pol samochodu a to dalej nie bedzie dzialalo... łącze sie w bolu :grin:

Opublikowano

Czyżby w zakladzie w którym zajmuja sie klima nie maja podstawowych sprzetów?? :rolleyes:

moglbys zdradzic w jakim zakladzie Ci to robia? tez mam problem z klima i tez jestem z Lublina :cool: nie bardzo sie znam i wlasnie tego sie obawiam,ze zaczna mi wymieniac pol samochodu a to dalej nie bedzie dzialalo... łącze sie w bolu :grin:

Skoro kolega z Lublina, to proponuję pojechać na ul. Wrońską. Prezes tak polecił :smiley: Myślę, że to dobry serwis. W zasadzie tylko serwisowałem klimę, ale podtrzymam swoje zdanie.

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie

ten serwis to własnie panowie z Wrońskiej nie chcialem im robic zlej reklamy i w sumie nic do nich nie mam wkoncu sprawdzili mi tym urzadzeniem i niestety nic nie wykrylo wiec załamali rece i powiedzieli chlopie bedziemy szczerzy nie znalezlismy tego jedz gdzie indziej jak znajda my to zrobimy ok pojechalem do innych na szybko nie znalezli nic a mieli straszna kolejke jak to z klima w lecie pojechalem do innych dlubali dlubali wkoncu napelnili Azotem ja wsiadlem do auta i sam znalazlem uslyszalem syczenie z nawiewów wiec padla juz 100% diagnoza ze to parownik... i teraz pytam sie panowie co z tym parownikiem robic szukac innego uzywanego sprawnego czy wymontowac zalepic? do szpecow pytanie jaki koszt rozbierania tego wszystkiego tzn. dostania sie do tego Parownika i tu przeczytalem ze moze pasowac od passata czy to możliwe ? z gory dziekuje za odpowiedzi....pozdro :a4fan: