piko-miko Opublikowano 25 Listopada 2009 Opublikowano 25 Listopada 2009 witam.mam pyt.musze sprawdzić czy jest olej w skrzyni biegów.jest tam jakaś miarka czy tylko korek z boku skrzyni , który sygnalizuje ilość wlewanego oleju .lilie oleju tam ma być i jaki.skrzynia sucha ale zaczynają mi biegi trochę ciężko wchodzić -wiem że to zależy od dwumasa tarczy ,docisku i wysprzeglika.pozdrawiam.
OLIVER Opublikowano 25 Listopada 2009 Opublikowano 25 Listopada 2009 Witaj Jeśli chodzi o olej to ma być G052911 SAE 75 W 90 (Syntetyk) ilość 2,25L Stan oleju jest prawidłowy gdy sięga okoł 7mm poniżej dolnej krawędzi otworu wlewu
rikardo Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Witaj Jeśli chodzi o olej to ma być G052911 SAE 75 W 90 (Syntetyk) ilość 2,25L Stan oleju jest prawidłowy gdy sięga okoł 7mm poniżej dolnej krawędzi otworu wlewu Jak wymieniałem olej to przy sprawdzeniu jego stanu fabrycznie olej był nalany do poziomu korka. Wlałem olej do poziomu podanego w Sam naprawiam a4 gdzie jest podane te 7 mm ale płynność przełączania biegów się pogorszyła. Uzupełniłem do poziomu zastanego przed zmiana i wszystko wróciło do normy.
OLIVER Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam Ja podałem poziom według książki ale sam mam do krawędzi tak jak i Ty rikardo i jest wszystko
Daimos Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 te 7 mm poniżej krawędzi korka to jest poziom minimalny, normalnie podczas wymiany zalewa się olej dotąd aż zacznie się przelewać
madziulla Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Mam pytanko:) a gdzie mogę znaleźć ten korek?
rikardo Opublikowano 4 Lutego 2010 Opublikowano 4 Lutego 2010 Mam pytanko:) a gdzie mogę znaleźć ten korek? Korek wlewowy znajdziesz na lewym boku skrzyni biegów w okolicy półośki.
Rekomendowane odpowiedzi