Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Audio :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Od razu zaczne od zadawania pytań otoż mam B5 sedana i chce wymienic audio, a konkretnie dwa glosniki w drzwiach z przodu 13 i dwa w polce z tylu 16 i chcialbym zalozyc tube oraz wymienic radio :decayed:

Teraz tak:

1 - Ile trzeba dac za dwa przednie i za dwa tylnie glosniki by to w miare gralo (fajnie jak bylby dobry stosunek ceny do jakosci) ?

2 - Czy zakladajac tube musze kupowac wzmacniacz czy da sie bez (az na bardzo mocnym basie mi nie zalezy) ?

3 - Radio MUSI miec wejscie na SD reszta nie wazna (poza tym by mialo czerwony wyswietlacz)

4 - Czy trzeba tez wymieniac okablowanie?

Z gory dzieki za pomoc :kox:

Opublikowano

wszytsko zależy od Kasy jaką dysponujesz...powiedz kwote ile masz na to wszystko a myślę żę ktoś jakąs dobrą konfiguracje tutaj ci da :)

Opublikowano

to w tysiączku kolego układ taki sub plus wzmacniacz plus kable,plus radio bo dobre radio to podstawa i się zmieścisz w tej kwocie sub plus wzmacniacz to ok 400zł (np blaupunkt) plus radio za ok 400zł plus kable 100-150zł :) a jak zostanie coś kaski to maty do wysiiszenia bagażnika :) to tak po kruttce... wszystko zalezy czego oczekujesz od audio orginalne głośniki aż tak źle nie graja :) mówie tu o 4 przednich plus 4 tylnie :) zapodaj do tego dobre radio sub plus Wzmacniacz i będzie dobrze na początek :) oczywiście być może ktoś nie podzieli mojego zdania ale po to jest forum żeby każdy dał jakąś rade :)

Opublikowano

Przednie musze wymienic na bank bo juz jeden padl :(

Tylnich w pulce nie bylo juz podczas zakupu, mozliwe ze faktycznie dobrze graly i poprzedni wlasciciel je zabral ze soba :wallbash:

Moze na poczatek olalbym sub + wzmak a zajal sie glosnikami i kablami oraz radiem :mysli:

Pytanie: czy do czasu kupna glosnikow moge jakos odlaczyc walniety glosnik by chodz troche mi gralo?

Opublikowano

zawsze możesz kupić za pare groszy przednie orginalne lub wsadzić coś firmowego ciężko tak doradzić na odległość bo nieiwem co cię kręci w tym temacie jak ja bym miał 1000zł to na bank kupił bym dobre radio, plus tuba wzmak okablowanie i wyciszenie bagaźnika. zostawił seryjne głośniki a z czasem je wymienił na lepsze i wygłuszył dzwi . koncepcji multum :) no ale wszytsko zalezy od ciebie bo ja tu tylko sprzątam :P:hi:

Opublikowano

w drzwi nie pakuj 13 tylko zrób sobie sam dystanse bez żadnych tashec czy czegoś tam można zmieścić to w seryjne otwory (jest temat jak to wyrezać na forum) plus wygłuszenie drzwi do tego jakieś radyjko. Podłączyć na razie bezpośrednio dozbierać i skrzynia jakaś plus wzmacniacz (4ch wtedy możesz dać mostek na suba i zostaną Ci 2 kanały na przód) tył olej bo jak zrobisz dobry przód tył nie będzie potrzebny.

Opublikowano

w drzwi nie pakuj 13 tylko zrób sobie sam dystanse bez żadnych tashec czy czegoś tam można zmieścić to w seryjne otwory (jest temat jak to wyrezać na forum) plus wygłuszenie drzwi do tego jakieś radyjko. Podłączyć na razie bezpośrednio dozbierać i skrzynia jakaś plus wzmacniacz (4ch wtedy możesz dać mostek na suba i zostaną Ci 2 kanały na przód) tył olej bo jak zrobisz dobry przód tył nie będzie potrzebny.

wg. mnie lepiej kupić dobre 13 niz kiepskie 16. chodzi o czystość nie o bas, a czystość uzyskasz lepszą z mniejszego głośnika, bas to na tył i tyle. Baddy chcesz zrobić to wszystko za 1tys, to lepiej coś sobie odpuść i inne kup lepsze. Później sobie dokupisz reszte. Ja wychodze z takiego założenia. Zacząłem od wzmaka i kabli, podłączyłem pod standard, grało ok. Teraz kupiłem głośniki na przód Hifonics tx.5.2c 13cm gra za***iście, ale przy większej głośności- standardowy tył NOKIA nie wyrabia :/ więc szukam suba. Tylko, że mnie sie nie śpieszy. Już z pół roku "buduje" sobie CA.