.Pablo. Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam. Kilka miesięcy temu nad Śląskiem przeszła fala gradobicia. Kilkaset samochodów uszkodzonych między innymi i moje na szczęście zniszczenia nie były tak duże tylko jeden duży grad uderzył w błotnik ale efekt był następujący chciałem usunąć to u fachowca który wypycha to prętami ale zaśpiewał mi za błotnik 300zł a drugi 150 ale nie dawał gwarancji że całe zejdzie. Jeździłem tak z pół roku a te wgniecenie ciągle mnie w oczy kuło, aż w końcu potaniał popsa dent więc wydałem 30zł i kupiłem. Podchodząc sceptycznie zacząłem naprawę błotnika suszarka oczywiście po to żeby nagrzać błotnik bo temp na dworze tylko 6 stopni przykleiłem ten bolec nałożyłem urządzenie i o dziwo trochę wyszło powtórzyłem czynność 5 razy i oto efekt końcowy :decayed: :decayed: Panowie nie okłamujmy się jeśli spojrzy się dobrze pod światło to widać delikatne załamanie no cóż ale za 30zł to i tak bajka. Teraz na pewno będą podzielone zdania odnośnie naprawy czy warto było oddać do blacharza czy zrobić samemu. A ja powiem tak, gdybym miał auto 2, 3 letnie to nie zastanawiał bym się tylko od razu oddał ale mając starsze auto wydanie 1500zł za całą naprawę to chyba dość dużo :gwizdanie: AAAAAAAA i jeszcze jedno ten przyrząd nie wyciąga bardzo małych wgnieceń takich naprawdę bardzo małych po gradzie bo z innymi sobie radzi, żeby potem ktoś nie krzyczał że wprowadziłem kogoś w błąd Ogólnie jestem bardzo zadowolony i nic mnie już w oczy nie drażni
neon Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-usunac-niewielkie-wgniecenia-karoserii-auta
.Pablo. Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 Próbowałem tego sposobu za małe wgniecenie i nawet co2 tego nie chciało wyciągnąć. Ta metoda działa tylko na duże wgniecenia tak jak na pokazie natomiast wgnieceń po gradzie nie wyciągnie.
Rekomendowane odpowiedzi