Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Rozmiar dojazdówki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktos moze ma a moze ktos wie... Tak jak w temacie jaki rozmiar powinna miec dojazdowka bo jest naprawde duzo na allegro ale wedlug mnie tylko kilka pasuje. I rozstaw srub powinien byc 5x112 ??

Opublikowano
  • Autor

ok tthanks akurat na nia patrzylem :D

Opublikowano

Ja nie mam orginalnej dojazdowki :razz: mam za to stalke 15 na oponie 195/65 lat :mrgreen:

Opublikowano
Ja nie mam orginalnej dojazdowki :razz: mam za to stalke 15 na oponie 195/65 lat :mrgreen:

ja mam alu na zapasie oryginał :razz:

Opublikowano

ja tez mam oryginalna alu :razz:

a jesli chodzi o dojazdowke to bym nie kupil,

gdzies np w trasie strzeli Ci kółko, a pozniej bedziesz musial jechac powoli...

a tak masz normalna i masz gdzies ograniczenia :twisted: ...ale to jest moje zdanie :twisted: :twisted:

Opublikowano
ja tez mam oryginalna alu

a jesli chodzi o dojazdowke to bym nie kupil,

gdzies np w trasie strzeli Ci kółko, a pozniej bedziesz musial jechac powoli...

a tak masz normalna i masz gdzies ograniczenia ...ale to jest moje zdanie

Popieram, lepiej miec normalne kolo zapasowe (seryjne) a nie jakies kółko od taczki :mrgreen:

Opublikowano

Dojazdówka kto wogule coś takiego wymyślił ja tam ma orginalne jeszcze nie urzywane koło seryjne 195/65 na stalowej feldze oby tak dalej było że nie będę musiał go używać.

Opublikowano
  • Autor

no ja mam alufelge z nowiutka opona za zapasie... ale chodzi o to ze ja mam butla z gazem w miejscu kola zapasowego :lol: a kolo w pokrowcu w bagazniku... i troche lipa jest bo autko jest bardziej obciazone a jak pojade na chorwacje to miejsca w bagazniku zabraknie (dwie kobiety :wink: )

Opublikowano
dziarule, wiec zamiast wywalac kase na kolo kup cos takiego

http://allegro.pl/item109770342_w_unii_wszyscy_woza_w_bagazniku_zamiast_kola_.html

:mrgreen: jeszcze Ci zostanie na dobre tankowanie :mrgreen:

samochod bedzie lzejszy,bedziesz mial wiecej miejsca w bagazniku :wink:

w sumie same plusy,a ze kolo rozrywa rzadko sie zdarza,co Ty na to? :cool:

Z tego co wiem , to w tym pojemniku jest taka uszczelniająca masa.Po wstrzeleniu tego w opone , nadaje się ona raczej do wywalenia , bo wyczyścić to raczej się jej nie da z tego.

Opublikowano
  • Autor

tak wlasnie dlatego zrezygnowalem z tego bo wole miec pewnosc ze dojade do najblizszej stacji w razie czego ... a w takie wynalazki wole sie nie bawic :lol:

Opublikowano

zaproponowalem to bo znajomy ma glosnik w miejscu zapasowego i jezdzi z taka nowinka

moja mama w sumie tez smiga z takim cudem...tyle ze nie zdarzylo sie zeby kolo walnelo :razz:

Opublikowano
w sumie same plusy,a ze kolo rozrywa rzadko sie zdarza,co Ty na to? :cool:

Widziałem jak znajomy wulkanizator nie raz klął głupotę ludzi, którzy tego użyli :twisted:

Nie dość, że opona do wywalenia (bo strasznie ciężko to usunąć) to jeszcze felga w tym ubabrana... Jednym słowem nie polecam.

A co do dojazdówki to zapytam z ciekawości - jak się zachowuje napęd quattro na takim cudeńku ? :P Bo ogólnie wiadomo, że wszystkie koła powinny miec takie same parametry, w przeciwnym wypadku szlag trafia nasze piękne quattro... Ile można na tym przejechać bez obaw o napęd ?

moja mama w sumie tez smiga z takim cudem...tyle ze nie zdarzylo sie zeby kolo walnelo

A powiedz mi jeszcze... jak użyjesz zapasówki w spray'u to czym napompujesz koło ? :P Poza tym mi kilka razy zdarzyło się rozciąć oponę na polskich drogach (niski profil + dziury) i żaden spray nie zastąpiłby koła zapasowego :D

Opublikowano

A powiedz mi jeszcze... jak użyjesz zapasówki w spray'u to czym napompujesz koło ? :P Poza tym mi kilka razy zdarzyło się rozciąć oponę na polskich drogach (niski profil + dziury) i żaden spray nie zastąpiłby koła zapasowego :D

o ile mi wiadomo to pompka nie jest potrzebna :razz:

jak juz wczesniej pisalem tez jestem zwolennikiem zapasowki normalnej, :razz:

a co do tego spray'u to byla tylko taka propozycja jak dziarule chcial miec duzo miejsca

w bagazniku :razz:

Opublikowano

A jak zleci powietrze z koła ? :)

Opublikowano

A jak zleci powietrze z koła ? :)

To tym spreyem pompujesz bo jest on pod duzym cisnieniem. Przynajmniej Ojciec ma takie w sklepie. :mrgreen:

Opublikowano

Jakoś nie wierzę, żeby taka puszeczka zrobiła około 2 atmosfer w kole :D

Opublikowano
Jakoś nie wierzę, żeby taka puszeczka zrobiła około 2 atmosfer w kole

A widziales takie malenstwa do rowerow?? Zrobi zrobi i to bez problemu. :mrgreen:

Opublikowano

tak tak Traviz, napompuje bez problemu :razz: