Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Głośne stuki z tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawieszenie standartowe, quattro. Przy szybszym skręceniu w lewo (90*) stuka, jakby ktoś młotem walił, dochodzi to z tyłu. Oczywiście w trakcie takiego manewru auto troche sie wychyla na takim zawieszeniu... Im szybciej sie wchodzi w zakręt tym mocniej i głośniej stuka. Przy skręcaniu w prawo to nie wystepuje. Czy na podstawie takich objawów można stwierdzić co jest nie tak?

Opublikowano

Ciężko okreslić ... może wahacz któryś ??

Opublikowano

Najlepiej było by pozbyć się wszystkiego z przestrzeni "ładowniczej" i dopiero potem nasłuchiwać. U mnie podczas ostrego hamowania na krótkim odcinku słyszę jakby coś pukało i dobywało się z tylu. Ale czy jest to wahacz? - nie sądzę aby tylny wahacz tak łatwo poleciał biorąc pod uwagę, że widziałem go od spodu i na oko wygląda bardzo "zdrowo". Porządku nie robiłem w bagażniku a mam pełno różnych rzeczy, tylko ja jeszcze mam gaz i może po prostu pływak poziomu wali w ścianki baku. Wykluczam amortyzatory bo badania przeszedł bez błędnie.

Opublikowano

Wydaje mi się, że to coś raczej z zawieszeniem. pawelwor nie wymieniałeś w ostatnim czasie czegoś w tylnym zawieszeniu ??

Opublikowano

Gdzieś na forum czytałem ze przyczyną był walnięty amorek tyle tylko że była wybita ta tulejka on niego coś do zawieszenia mocuje.

Opublikowano
  • Autor

Z tyłu tylko łożyska wymienione, reszta nieruszana od dwóch lat, wcześniej nie wiem, bo poprzedni właściciel z tego się nie spowiadał.

Opublikowano

Z tyłu tylko łożyska wymienione, reszta nieruszana od dwóch lat, wcześniej nie wiem, bo poprzedni właściciel z tego się nie spowiadał.

Sprawdź dokładnie te łozyska, skoro były wynieniane to może ktoś załozył jakąś chińszczyznę, albo źle wyregulował luzy. Mnie to wygląda na tylne lewe koło. Mam w tej chwili taki sam problem - dźwiek taki jakby koło było niedokręcone albo kto młotkiem stukał w koło. Podnieś auto i poruszaj kołem na boki czy też góra dół. Umnie koło lata na wszystkie strony :decayed: i w przyszłym tygodniu mam zamiar zabrac się za wymianę.