Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wskaźnik paliwa (prośba o foto)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem ze wskażnikiem paliwa mianowicie kiedy mam około 4-5 litrów ropy w baku i wjade w jakiś ostry zakręt ( np rondo) piszczy i zapala się rezerwa a wskazówka opiera się o ogranicznik z lewej strony kiedy wyjadę z zakrętu wszystko wraca do normy.

Z pewnoscią jest to związane z pływakiem w baku dlatego wyjąłem go i zobaczyłem wytarte scieżki .

Mam do was ogromna prośbe aby ktoś zrobił zdjęcie wskażnika w momencie kiedy zapali mu się rezerwa bo u mnie chyba zapala się za późno. ( najlepiej właściciele dizelków 1.9)

i czy ktoś kiedys kupował ten cały pływak w sklepie i zna numer orginału

Pozdrawiam i licze na a4 załoge :)

Opublikowano

Sory może nie na temat ... nie szkoda Ci wtrysków 4 do 5 litrów w baku .... cały syf ze zbiornika zaciągasz :no:

Staram się nie dopuszczać u siebie do sytuacji kiedy rezerwa daje znać o sobie dłuższy czas .

Tankuje zaraz po zapaleniu się tzw księgowego i nie mam problemu ze wskaźnikiem :naughty:

The end OT .

Opublikowano

nie zaciaga syfu-bo pompa nie sasysa z dna-tylko delikatnie powyzej i jest jeszcze po drodze do wtryskow filter paliwa :wink4:

Opublikowano
:embarrassed: o rzesz ale się popisałem sory za nie dokładny opis , domjenick dzięki za wyprostowanie ale i tak nie dopuszczam myśli o jeździe z 4 lub 5 litrami w baku :blink:
Opublikowano

U mnie w benzynce zapala się na drugiej kresce od lewej...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Umnie w dizlu zapala sie na połowie ale ja mam zepsuty wskaznik i tez niewiem co mam zrobic ;(

Opublikowano

Mój księgowy zaczyna świecić i piszczeć na pierwszej napotkanej czerwonej kresce idąc od pełnego zbiornika. Ale efekt jest taki że jak już zaświeci to tylko :ON: :ON: :ON:- na zakręty nie działa.

I właśnie za to nie lubię tego księgowego, nawet jakby to była księgowa w super mini albo i..... :polew:

Opublikowano

he he ja go nazywam komornikiem :) nooo prawidlowo to zapala sie na pierwszej czerwonej resce i nie powinna ci sama latac mozliwe ze mozesz miec uszkodzona wskazowke :) i tak jak resztaa ci naspiala po co jezdzic na oparach :D mnie osoboscie drazni ten pisk i to ze mi sie swieci na pomaranczowo stacja :) wiec odrazu zalewam :D szkoda filtrow i pompy

Opublikowano

no dokłdnie u mnie zaraz po przekroczeniu pierwszej czerwonej kreski, no i też mnie wnerwia ta kontrolka, bo mam jeszcze tą taką dużą :kwasny:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie, ile jest litrów paliwa między kreskami - pomiędzy którymi umieściłem strzałkę (chodzi o silnik diesel-a):

zegarya.jpg

PS-zdjęcie zapożyczone z forum i nie mam pewności czy jest to licznik od diesel-a, ale będzie wiadomo o którą wartość chodzi ;)

Opublikowano

U mnie w benzynce zapala się na drugiej kresce od lewej...

U mnie to samo :wink4: a propo "księgowy" :) z talim określenie się jeszcze nie spotkałem dobre :polew:

Opublikowano

Mam pytanie, ile jest litrów paliwa między kreskami - pomiędzy którymi umieściłem strzałkę (chodzi o silnik diesel-a):

zegarya.jpg

PS-zdjęcie zapożyczone z forum i nie mam pewności czy jest to licznik od diesel-a, ale będzie wiadomo o którą wartość chodzi ;)

A twój licznik wygląda innaczej ?

I która benzyna kręci się do 4,500 obrotów ?

Weź sobie podziel pojemność baku przez 4 i Ci wyjdzie ile "POWINNO" się mieścić między kreskami.

Z resztą nie widzę celu w tym pytaniu - jak Ci się skończy paliwo to i tak musisz zatankowac i tak.. :kox:

Ps. Nie wspomnę już, że twoje pytanie to :offtopic:

Opublikowano

"Weź sobie podziel pojemność baku przez 4 i Ci wyjdzie ile "POWINNO" się mieścić między kreskami"

-czyli będzie ok. 15 litrów, dzięki za pomoc i "cene" rady ;)

pzdr.

Opublikowano

kolego jeżeli chodzi o takie duże wachnięcia przy skręcie to na 100% masz brudne,albo powycierane scieżki na pływaku. to jest normalne że na zakecie delikatnie zmieniają się wskazania poziomu paliwa,ale nie o tylr co u ciebie. Spowodowane jest to tym że w momencie gdy się zmienia pozoim paliwa to sukcesywnie pływak przesuwa sie o jeden zwój w zbiorniku, a u ciebie z uwagi na to że masz kilka zwojów brdnych lub uszkodzonych to przez jakiś czas nie reaguje, a pózniej drastycznie przesuwa się o kilka.Miałem tak samo u siebie w benzynie i po wyjeciu pływaka przeczyściłem te zwoje delikatnie drobniutkim papierkiem ściernym i juz przwie rok jest ok.