songo Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 no u mnie był podobny przypadek dokładnie tak jak piszesz przy 90km/h szarpało jak diabli ale także szarpanie pojawiało się ale już znacznie mniejsze przy przekraczaniu 120km/h.najpierw wymieniłem poduche pod silnikiem-troche było lepiej ale to nie to,potem kumpel mi doradził bym dobrze wymył całe zawieszenie karcherem z wszystkich syfów no i przy 120 było już ok ale 90dalej szarpało no i tak naprawde cały problem zniknął dopiero wówczas jak przy cofaniu urwała misie spręzyna w sprzegle i trzeba było wymienić na nowe.włożyłem sachs-a i od tamtej pory odpukać autko ani drgnie.
Pandzior Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 z pompą również ? jeżeli chodzi chodzi o 1z to jak pisałem wcześniej obstawiam nastawnik pompy. Co trzeba zrobić, wymienić, czy wystarczy wyczyścić?
beergut Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Witam . Mam pytanie czy komuś udało się zlikwidować te drgania na 4 i 5 biegu w zakresie od 1800 do 2000 obrotów . Mam wrażenie , że u mnie pojawiły się po wymianie rozrządu ale teraz sobie sprawdzałem i mam kąt ustawiony na 38 a auto ładnie pali zimą przy -20 za pierwszym razem . Na forum ktoś pisał że to po wymianie rozrządu a kto inny że sprzęgło lub przegub. Proszę o poradę .
kamememgo Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 u mnie te drgania(1800-2000obr) ustały po wymianie sprzęgła
Rekomendowane odpowiedzi