Marek86232 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Panowie mam pytanie, ile uszczelek znajduje się pod pokrywą zaworów w silniku 2.0 ALT z 2001r?? Pytam bo przecieka mi olej na którejś z nich bo wydaje mi się że są 2 uszczelki i kapie mi na kolektor wydechowy.Z góry dziękuje za podpowiedzi
zbojna Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zależy z którego miejsca ci wycieka, jeżeli spod pokrywy to tam jest 1 uszczelka...druga jest trochę niżej na 2 łączeniu.
skrzyna Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 na laczeniu ponizej nie ma uszczelki jest tylko pod sama pokrywa zaworow...jezeli cieknie ci z pod pokrywy zaworow to wymien uszczelke a jak z tego laczenia ponizej to zdejmij wyczysc dobrze i delikatnie sylikonem do 250 C posmaruj i skrec..pozdrawiam
Marek86232 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 25 Grudnia 2009 Bardzo wam Panowie dziękuje za odp bo sam zgłupiałem co jest grane bo bardziej mi leci z pod tej 2 uszczelki tej niżej a nie mogłem uwierzyć że są aż dwie. Jeszcze raz wielkie dzięki
Rekomendowane odpowiedzi