Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ARJ] Auto nie chce odpalić. Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Problem pojawił się od jakiegoś tygodnia. Otóż dwa razy samoóch podczas rozruchu dziwnie sie zachowywał. Po zakręceniu auto zapalało i dławiło się przez 2-3 sekundy po czym gasło. Pierwszy raz sytuacja miała miejsce rano na parkingu na zimny silniku po nocy. pokręciłem samochodem i za 4 czy 5 razem zaskoczył normalnie i pojechałem do pracy. Natomiast drugi raz po przyjeździe z pracy, po około godzinie postoju wsiadam do auta, kręce, odpala i ta sama sytuacja: dławi sie i gaśnie, po kilku próbach odpalił i było ok. Spokój na kilka dni.

Dzisaj natomiast po nocy uruchomiłem samochód, zapalił bez problemiu, pojezdziłem, rozgrzał się, pojechałem na myjke, umyłem auto. Po myjce samochód zapalił bez problemu. Po powrocie z myjni, po około godzinnym postoju auto znowu zaczęło zachowywać sie jak wcześniej. Po odpaleniu dusi sie i dławy i gaśnie. Próbowałem kilka razy i bez skutku. Odłączyłęm klemy na jakiś czas po czym znowy podłączyłęm i próbuje urochomić samochód, ale juz sie nie daje uruchomić. Nawet nie chce zaskoczyć tak jak poprzednio, że załapywał po czym sie dusił i gasł. Teraz kręce rozrusznikiem i zero odpowiedzi. Na fisie pojawia się tylko wykrzyknik w kółeczku na około 1 sekunde i gaśnie a samochód nawet nie zaskoczy.

Naczytałem sie o pompkach paliwowych, czujnikach temperatury cieczy, wreszcie o pompie oleju i juz sam nie wiem co może być przyczyną:( Dlaczego teraz auto wcale nie chce zaskoczyc?? czy może świece sie zalały od nadmiernego kręcenia?? juz było ciemno i nie miałem jak sprawdzic.

Może ktoś z was miał podobny problem?? Jeśli tak to prosze o sugestie.

A może ktoś z wawy i okolić pomógłby mi zvagować auto za krate piwa???

Ja dobry z mechaniki i nie mam doświadczenia i nie wiem gdzie szukać usterki. A nie chce żeby mechanik oskubał mnie ze wszystkiego :)

Prosze o pomoc lub namiary do kogoś kto uczciwie podejdzie do tematu.

Pozdrawiam i czekam na sugestie.

Opublikowano

A sprawdzałeś moze czy masz iskrę na świecach?

Jak przekręcisz kluczyk to słyszysz takie delikatnie bzyczenie i pyknięcie (pompka w baku)?

Może immo zablokował spróbuj zapasowym kluczykiem odpalić.[br]Dopisany: 13 Grudzień 2009, 21:37_________________________________________________Widzę, że masz gaz spróbuj odpalic awaryjnie silnik.

Jak masz instalacje stag to wciszkasz ten guziczek od przełączania benz/lpg i kręcisz rozrusznikiem po chwili krecenia powinien załapać na lpg. Jak załapie to znaczy, że pompa paliwowa padła.

Opublikowano

Nie próbowałem. Jutro spróbuje. Dam mu noc do namysłu :)

[br]Dopisany: 13 Grudzień 2009, 21:45_________________________________________________Koledzy z Warszawy :) Czy mógłby któryś z was pomóc mi z VAG-iem?? Niestety nigdy tego nie robiłem. A jeśli nie to może wiecie gdzie w Warszawie można podpiąć się pod komputer i ludzie go obsługujący sie na nim znaja?? Bardzo prosze o pomoc bo jestem zdesperowany. Auta potrzebuje do dojazdów do pracy a na razie to używam go do podziwiania przez okno :)

Bardzo prosze o pomoc.

Opublikowano

Napisz w temacie spociki warszawskie tam na pewno ktoś Ci pomoże?