alvaro Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 kupiłem obudowy lusterek z tej aukcji : http://www.allegro.pl/item195741412_sprzedam_obudowy_lusterek_audi_s4_i_s6.html po rozpakowaniu wyglądają one tak ( to lusterko tylko ma taki nalot ale za to wysłał mi 3 i pozostałe 2 są ok...) ale to jest ewidentnie powlekany plastik a nie aluminium wiem bo drapałem od wew strony : niby są to lusterka od modelu S6 z 2005 roku, ja myślałem że lusterka mają być matowe a nie lustrzane, zresztą tu odpowiedź jaką otrzymałem od tego gościa : "Witam. Rób jak uważasz. Obudowy są oryginalne. Aluminiowe były w starych modelach do 2000 roku! Ten komplet co jest z tymi kierunkowskazami pod spodem jest ściągnięty z audi S6 z 2006 roku. I te obudowy są całe! Tą jedną co Ci dorzuciłem obudowe to miała urwany uchwyt i była ściągnięta z audi S4 z 2003 roku. Pisałem, że na pewno pasują bo widze, że się niczym nie różnią! Są identyczne. Nie pisałem Ci, że lusterka są aluminiowe tylko chromowane. Obudowy są przywiezione z Niemiec a tam wątpie żeby ktoś do rocznego auta kupował jakieś podróby. Zjięcia były zrobione tych lusterek co dostałeś. Także rób jak uważasz. Jak chcesz to odeślij je za pobraniem za 500 zł także pokryjesz tylko koszt przesyłki. I nie strasz mnie policją bo kupiłeś to co było napisane. Pozdrawiam. " co wy na to ?? oddać je ?? czy zostawić ?? nie będzie zajeżdżało WT ?? jeśli zostawić to podłączyć te kierunki ?? znaczki Audi i datowniki są tylko na tym czarnym plastiku pod lusterkiem a na tej części chromowanej jest tylko napis VM-009R VM-009BR ( R - prawe , L- lewe) czy to są podróby robione przez IN.PRO ?? ja myślałem że podróby to są tylko te naklejane na oryginalne obudowy... POMÓŻCIE !!!!!
malik Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 Moim zdaniem to bzdura bo S4 w nadwoziu B6 pojawilo sie dopiero w 2003r. Wczesniej bylo w nadwoziu B5 z asymetrycznymi lusterkami. Oryginalne obudowy do S4 B6 sa aluminiowe. Tutaj masz link do sklepu ktory sprzedaje oryginaly: https://sslrelay.com/s74326199.oneandoneshop.co.uk/sess/utn;jsessionid=154655b280daba2/shopdata/0010_Audi/0120_S4+2003+=3E+2005/0010_Exterior/0010_Mirrors/product_details.shopscript?article=0005_S4%2Bchrome%2Bmirror%2Bcases%2B%3D28S4chrome%3D29 Ja nie chcialem blyszczacego chromu i kupilem matowe na ebay-u. Takie jak w s-line. Oczywiscie nie sa to ori ale bardzo dobrze wykonane. Moim zdaniem (i wiary z ostatniego spotu warszawskiego) prezentuja sie super! Link do aukcji: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=015&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&viewitem=&item=250112562222&rd=1&rd=1 malik
alvaro Opublikowano 24 Maja 2007 Autor Opublikowano 24 Maja 2007 Ja nie chcialem blyszczacego chromu i kupilem matowe na ebay-u. Takie jak w s-line. Oczywiscie nie sa to ori ale bardzo dobrze wykonane. Moim zdaniem (i wiary z ostatniego spotu warszawskiego) prezentuja sie super! a one są Aluminiowe czy powlekany plastik ?? jak wyglądają na żywo ?? tak jak relingi ?? a czy są wogóle 2. rodzaje lusterek aluminiowych do modelu B6 ?? inne od S4 a inne od S-line'a ??
malik Opublikowano 25 Maja 2007 Opublikowano 25 Maja 2007 a one są Aluminiowe czy powlekany plastik ?? jak wyglądają na żywo ?? tak jak relingi ?? a czy są wogóle 2. rodzaje lusterek aluminiowych do modelu B6 ?? inne od S4 a inne od S-line'a ?? Niestety plastik ale wyglada bardzo dobrze. Dokladnie tak jak aluminiowe relingi. Wydaje mi sie, ze lusterka S4 zawsze byly chromowane a s-line satynowe (matowe). Poprawcie mnie jesli pisze glupoty. Ponizej fotka jak lusterka wygladaja na mojej furce. malik
Diego Opublikowano 25 Maja 2007 Opublikowano 25 Maja 2007 alvaroalvaro78 jak juz Ci pisalem na pw, orginalne lustra Sline zrobione sa z aluminium i nie slyszalem aby kiedykolwiek bylo inaczej. Druga sprawa, wewnątrz tych obudow, nie ma nabitego numeru z etki, nie ma loga nie ma roku i tygodnia produkcji. IMHO ten plastik to ordynarna podróba. A te lampki na dole to nie kierunki, swieca sie jesli otworzysz samochod z pilota, takie zabezpieczenia antykaluzowe :grin: Zrobilem kilka fotek moich luster: A tak wyglada wnetrze orginalu - w tym przypadku moja stara obudowa, nowe roznia sie tylko brakiem tej zielonej nalepki, no i numerami ofkors Na tych z allegro brakuje jeszcze takiego charakterystycznego zmatowienia w wewnetrznej stronie obudowy tam gdzie jest lusterko, zobacz na fotke w ktorej calosc jest pokazana z gory.
Elberoth Opublikowano 25 Maja 2007 Opublikowano 25 Maja 2007 Oryginalne lusterka z S4 są ALUMINIOWE, do tego matowe. Mam takie u siebie.
alvaro Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Opublikowano 26 Maja 2007 dostałeś lusterka in-pro to samo napisałem typowi ale że okazał się być w porządku to odesłałem mu całe lusterka bo gdyby był Frajerem i robił problemy to odesłał bym mu je bez tych kierunków z S6 (z 2006 roku). wszystko już jasne diego podał mi linka gdzie na pewno kupię ori lusterka... temat uważam za zamknięty...
Rekomendowane odpowiedzi