Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Złe wskazania obrotomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio dla znajomego wymieniałem zegary w audi A4 B5 TDI po lifcie. W starym liczniku Jeager 1/2 fis przestał działać wskaźnik prędkości, obrotościomierz, podświetlanie itd,na początku miałem wymienić procesor ale z uwagi na częstotliwość awarii tych liczników, kupiłem mu używany licznik VDO również po lifcie 1/2 fis z tym że był to licznik od benzyniaka bo do diesli są ciężko dostępne, kupiłem tarczki do diesla i generalnie po podłączeniu i zakodowaniu starych kluczyków do immo wszytko jest ok poza złym wskazaniem obrotościomierza, na wolnych obrotach wskazuje w okolicach 600 obr a max 3800obr a powinien według vaga wskazywać 850 i max 4800obr kodowanie oczywiście zmieniłem na diesla 17-recode-XXXX0 i nadal nic myślałem jeszcze nad zmianą wsadu tylko nigdzie nie mogę znaleźć takiego który pasował by do tego licznika.

Czy według was jest jeszcze jakiś sposób na skorygowanie tego obrotościomierza? :mysli:

Opublikowano

Raczej nie da rady skorygować ustawień obrotomierza będzie on dobrze pokazywał ale na tarczy z benzyny i właśnie pozostaje jedynie wgranie wsadu, ja tak robiłem u siebie ale z prędkościomierzem bo miałem zegary z anglika.