mariusz1973 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 WITAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW.W MOJEJ AUDI A-4 1997,OD CZASU KIEDY ZACZEŁY PADAĆ CZĘSTO DESZCZE,ZAUWAŻYŁEM,ŻE MAM WODĘ W BAGAŻNIKU,A ŻE TERAZ NIE WIELE JEŻDZE,ŚREDNIO CO 3 DNI,ZAWSZE MAM ROZŁADOWANY AKUMULATOR.SPRAWDZIŁEM JUŻ NAWET JAK,ODŁACZE RADIO,ALARM,POWYCIĄGAM ŻARÓWKI W BAGAŻNIKU,TEŻ JEST TO SAMO.MYŚLE,ŻE JAKIŚ ZWIĄZEK MA TA WODA W BAGAŻNIKU,BO LATEM BYŁO OK. MOŻE KTOŚ JUŻ SIE Z TYM SPOTKAŁ,JAKA MOŻE BYC PRZYCZYNA? Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA PODPOWIEDZ.POZDRAWIAM,MARIUSZ. [mod]Proszę nie krzyczeć!!!i wyłączyć caps-a[/mod]
Musashi Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 podlacz szeregowo pomiedzy kleme akumulatora o jego zacisk amperomierz powylaczaj wszystkie odbiorniki pradu - rowniez oswietlenie wnetrza i sprawdz pobor pradu.
Michał Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 podlacz rownolegle pomiedzy kleme akumulatora o jego zacisk amperomierz powylaczaj wszystkie odbiorniki pradu - rowniez oswietlenie wnetrza i sprawdz pobor pradu. ?? a nie szeregowo :gwizdanie:
mariusz1973 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2009 to jak podłaczyc,szeregowo czy równolegle???
Michał Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 wyłącz wszystkie odbiorniki prądu w aucie, odłącz klemę plusową od aku, ustaw miernik na amperomierz i plus miernika do aku a minus do kabla
Musashi Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 podlacz rownolegle pomiedzy kleme akumulatora o jego zacisk amperomierz powylaczaj wszystkie odbiorniki pradu - rowniez oswietlenie wnetrza i sprawdz pobor pradu. ?? a nie szeregowo :gwizdanie: fakt szeregowo, moja pomylka, skutki myslenia o niebieskich migdalach, natoamiast jezeli uzywa sie miernika cyfrowego, biegunowosc mienrika nie ma znaczenia.
Michał Opublikowano 15 Grudnia 2009 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Musashi dokładnie a swoją drogą to wątpię żeby woda w bagażniku miała wpływ na rozładowanie aku... gdyby gdzieś miała kontakt z przewodami to robiłaby zwarcie i paliła bezpieczniki. może być tak że układ centralnego (który jest w bagażniku) pod wpływem wilgoci oszalał i np włącza oświetlenie kabiny kiedy mu się podoba i to rozładowuje aku, ale to raczej mało prawdopodobne
mariusz1973 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2009 ok,najpierw sprawdze jeszcze podłaczajac miernik pod akumulator,a z ta wilgocią to tez moze cos byc,bo w srodku tez wszystkie siedzenia wilgotne po dwoch dniach postoju i z szyb to woda az cieknie.
Rekomendowane odpowiedzi