piter1114 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam! mam problem z diagnozą (może uniknę wizyty u mechanika )Przyszły pierwsze mrozy i już się zaczęło :> Auto nie garażowane,pierwsze przekręcenie w stacyjce i nie gaśnie kontrolka akumulatora,drugie (odpalam silnik) kontrolka gaśnie. I pewnie nie byłoby aż tak źle gdyby nie blokowanie kierownicy (wspomaganie?) po zatrzymaniu auta (np.na światłach) i próbie ponownego ruszenia. Ale wydaje się,że po dłuższej jeździe jakby problem znikał... Jakaś rada? Akumulator nowy. Pozdrawiam!
macieek Opublikowano 16 Grudnia 2009 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Witam! mam problem z diagnozą (może uniknę wizyty u mechanika )Przyszły pierwsze mrozy i już się zaczęło :> Auto nie garażowane,pierwsze przekręcenie w stacyjce i nie gaśnie kontrolka akumulatora,drugie (odpalam silnik) kontrolka gaśnie. Akurat to chyba jest normalne ze kontrolka sie pali po włączeniu zaplonu - u mnie tak jest i bylo na starym i nowym aku, co do blokowania kierownicy to nie wiem, moze pompa wspomagania sprawdziles poziom płynu? pozdr
Rekomendowane odpowiedzi