Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpie przodem przy hamowaniu A 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli sluchac tarcie jest badzo mozliwe ze masz tak zjechane klocki ze blacha o blacha trze, jesli telepie autem przy lekkim hamowaniu warto wywazyc felgi ja wywazam co sezon... a przy agresywnej jezdzie i czestym hamowaniu przy zjechanych klockach w aucie moze smierdziec :P wiem bo w Oplu tak mialem :lol:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam, wymieniłem przednie tarcze, kupiłem ATE myśle że po dobrej cenie po 98 zł. Ale niestety nic to nie pomogło, klocki ok zużyte w 30%. Wczoraj byłem w dłuzszej trasie, znajomy siedzący na tylnym siedzeniu powiedział ze wydaje mu się że to szarpanie według niego jest na tylnych kołach. A wiec jutro biorę sie za tylne tarcze...

[ Dodano: 2006-04-07, 18:36 ]

Siema, nareszcie jestem Hepy. Wziałem sie za tylne tarcze i Bingo. Były zapieczone samoregulacje przy obudwóch kołach. Przetoczyłem tarcze, były ta jakby oklejone pyłem z klocków. Chyba klocki są za miękkie i dla tego tak się dzieje. Byłem swiecie przekonany że to szarpie przodem a jednak sie myliłem. Nie potrzebnie kupiłem nowe tarcze przednie. Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za cenne porady.. :cool:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a to ja jeszcze zapytam gdzie kupiłeś tarcze za 98 złotych?? :wink:

Opublikowano
a to ja jeszcze zapytam gdzie kupiłeś tarcze za 98 złotych?? :wink:

fakt jakies dziwnie tanie.ja mam i to po rabacie za 2 szt przód za230zł!!!

Opublikowano
  • Autor

Witam ty chyba myslisz o tarczach wentylowanych, ja kupowałem tarcze zwykłe. Jak was to ciekawi to kupowałem w Rzeszowie w nowo otwartym sklepie motoryzacyjnym firmy TOTON http://toton.rze.pl/ Macie namiary może sie komuś przyda...

Opublikowano
Witam ty chyba myslisz o tarczach wentylowanych, ja kupowałem tarcze zwykłe. Jak was to ciekawi to kupowałem w Rzeszowie w nowo otwartym sklepie motoryzacyjnym firmy TOTON http://toton.rze.pl/ Macie namiary może sie komuś przyda...

zwykłe???takie tam byly???nie mozliwe :razz:

Opublikowano

zwykłe???takie tam byly???nie mozliwe :razz:

możliwe możliwe, ja też mam zwykłe :razz:

• 2 lata później...
Opublikowano

Jesli to komus pomoze to mialem problem przy hamowaniu, szarpalo mi przodem, sprawe szybko udalo sie zalatwic, poniewaz dzien wczesniej bylem u mechanika i wymienialem przeguby i lozyska, po wymianie podczas hamowania szarpalo autem, doszedlem do wniosku ze cos z tarcza musi byc nie tak, wzalem sie za lewe kolo przekrecilem tarcze o jeden otwor w lewo zalozylem kolo przejechalm sie kawalek objawy byly dalej odczuwalne ale juz mniej to znowu wzalem sie za lewa tarcze i przekrecilem jeszcze o jeden otwor, szarapanie zniklo calkowicie, nie wiem dlaczego tak szarpalo autem przeciez jak dokreca sie kolo to dociska tarcze rownomiernie.

Opublikowano

Lubimy kotlety, ale takie stare to już przesada :polew:

A tak poza tym, to co masz na myśli mówiąc, że przesunąłeś tarczę o jeden otwór?

Opublikowano

Moze i stare ale jesli to ma komus pomoc to problemu nie widze, przekrecilem cala tarcze, za duzo to otworow w tarczy nie ma, pomysl troche to bedziesz wiedzial.